Rybičky 48 obdarovaly na Valentýna všechny "Ženy" povedeným klipem

16.02.2018 12:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ani Rybičky 48 nezapomněly na svátek svatého Valentýna na ženy a přispěchaly s originálním dárkem - videoklipem, který doprovází jejich nový singl s prostým názvem "Ženy". Kapela, které není nic svaté, dokonale využila situace a možností, a tak, jak je jejím dobrým zvykem, potěšila spoustu svých fanoušků.

Skladba je pomalejšího rázu a hlavní roli si v ní zahrála žena, která je v současnosti hostující zpěvačkou v Čechomoru - Martina Pártlová. Ta je známá i díky projektu 3v1, kdy společně s Nikol Štíbrovou a Veronikou Arichtevou posílají na YouTube legrační videa s různou tematikou a mají statisícová zhlédnutí. Právě Veronika Arichteva si v klipu zahrála roli Martininy kamarádky. To jeden z nejznámějších českých fitness trenérů Karel Frýd se uplatnil v hlavní roli pana božského - Muže 3000.

Přípravy natáčení trvaly tři týdny, samotná realizace tři dny, a i když vše bylo velmi náročné, kapela si to užila. Vždyť si zahrála na The Beatles a ještě na samotný závěr dala vzpomenout i na "Šrouby a matice" od Mandrage. "Proč kapela ze šedesátých let? Píseň 'Ženy' v nás tuhle dobu prostě evokuje a díky klipům a dnešní technologii si můžeme s klukama zahrát v jakékoliv hudební éře za posledních sto let," říká kytarista Petr Lebeda, který si v písni vystřihl i parádní sólo. Zálibu v retrostylu kapela našla už v průběhu loňského vyprodaného turné, které nazvala "115 let Tour".

"Ke klipu jsme samozřejmě přistupovali s naším heslem: náš humor začíná tam, kde končí veškerá legrace. Všichni herci byli dokonalí a šlo o jedno z nejlepších natáčení, kdy jsme měli u sebe opět našeho dvorního kameramana a režiséra Ondřeje Soukupa a produkčního Marka Nedvěda. Písnička je věnována ženám a klip jsme se rozhodli zveřejnit nyní, na Valentýna, z jednoho prostého důvodu. Přijde nám nesmyslné oslavovat lásku jeden den v roce. To je jako s Vánocemi, kdy jsou na sebe v jeden den všichni hodní. Domníváme se, že lásku a úctu k ženám bychom měli pěstovat každý den v roce," dodává za celou kapelu zpěvák Kuba Ryba.

Formace už před vydáním klipu zveřejnila výzvu pro všechny dívky. Pokud se přihlásily k odběru kapelního newsletteru, měly možnost vidět klip dřív než všichni ostatní. A nyní dostanou dárek navíc. Rybičky 48 vyberou tisícovku z nich, kterým zahrají na speciálním vystoupení v dubnu, kde nebudou chybět ani četná překvapení.

Z videoklipu čiší na jedné straně úcta a respekt, na druhé straně také nadsázka a legrace. A to dělá Rybičky 48 tím, čím v současnosti jsou. Dá se čekat, že další válec do českých rádií v podobě tohoto hitu právě přijíždí...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY