Kniha "Zpátky v čase" připomene neobyčejný život Michaela Jacksona

30.01.2018 12:06 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

K 25. červnu 2009, dni, kdy Michael Jackson zemřel, bylo po celém světě prodáno zhruba 750 milionů jeho alb. Jeho kariéra trvala 45 let, během nichž získal 26 cen American Music Award a třináct Cen Grammy, k tomu ještě ocenění Grammy Lifetime Achievement Award. Zařadil se na třetí místo v žebříčku nejprodávanějších interpretů - před ním jsou pouze Beatles a Elvis Presley. Zůstává jedním z nejpopulárnějších a nejkontroverznějších umělců všech dob.

Michael Jackson - Zpátky v čase
© facebook interpreta
Daryl Easlea zkoumá život a dědictví Michaela Jacksona originálním způsobem - časem nazpátek. Od jeho tragické smrti přes zlaté roky jeho sólové hvězdné kariéry až po spolupráci s bratry ve skupinách Jacksons a Jackson 5 a život v Gary v Indianě. Výsledkem je kompletní obrazová historie krále popu. Nahlédněte do života tohoto génia, poznejte jeho démony a hlavně jeho hudbu, která zanechala nesmazatelnou stopu po celém světě.

Publikace "Zpátky v čase" je doplněna 200 fotografiemi, časovou osou Jacksonova života, kompletní diskografií a předmluvou bubeníka Ndugu Chanclera. Tuto knihu by měl mít v knihovně každý fanoušek Michaela Jacksona. Ndugu Chancler zahrál jeden z nejslavnějších bubenických partů všech dob ve skladbě "Billie Jean" a zabubnoval si i na albech "Thriller" a "Bad". Kromě Michaela Jacksona spolupracoval s řadou umělců světového věhlasu jako Frank Sinatra, Miles Davis, George Duke, Weather Report, Santana nebo Lionel Richie.

Daryl Easlea je spisovatel, diskžokej a moderátor, jehož články a pořady se objevují v Records Collector (kde působil také jako zástupce šéfredaktora), Guardianu, Independent a na BBC. Publikace vychází v Nakladatelství Omega 29. ledna a objednat si ji můžete zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY