Rise Against představí v červnu v Praze nové album

25.01.2018 14:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Americká skupina Rise Against se v závěru loňského roku rozjela na rozsáhlé světové turné na podporu nového alba "Wolves". Po Spojených státech, kde koncertní šňůru zahájila, se letos kapela přesune do Evropy a 5. června vystoupí ve Foru Karlín. Vstupenky budou v prodeji od 26. ledna 10:00 hodin v síti Tickepro a GoOut za 990 korun.

Skupina Rise Against, založená v roce 1999, zahájila svoji kariéru u nezávislého vydavatelství Fat Wreck Chords, pod jehož hlavičkou stihla vydat dvě alba - debut "The Unraveling" (2001) a "Revolutions Per Minute" (2003). Úspěch, který na undergroundové úrovni obě desky zaznamenaly, skupině v roce 2003 vynesl nahrávací kontrakt s prestižním major labelem Geffen a s vydáním alba "Siren Song Of The Counter Culture" nabrala kariéra Rise Against strmý vzestup. Se čtvrtou deskou "The Sufferer & The Witness" se skupina poprvé umístila v TOP 10 prodejní hitparády Billboard 200 a s pátou "Appeal To Reason" se probojovala ještě výš, až na třetí pozici.

Následovala deska "Endgame" (2011), která kapelu katapultovala na první místo v top rockových albech Billboardu. Všechny čtyři nahrávky vydané pod křídly Geffenu dosáhly navíc na platinový prodejní statut v Kanadě a na zlatý certifikát ve Spojených státech. V roce 2014 se příznivci Rise Against dočkali sedmého alba "The Black Market", kterým kapela své prvenství v přehledu nejlepších rockových alb v Billboardu obhájila a na nějž vloni v červnu navázala novinkou "Wolves". Ta stanula v hitparádě Billboard TOP 200 na 9. místě, a stala se tak pátou deskou Rise Against, která si to okamžitě po vydání zamířila rovnou mezi desítku nejlepších alb.

Svoji úspěšnou hudební kariéru Rise Against zúročují v boji za lidská práva a ochranu zvířat. Vedle organizace na ochranu zvířat (PETA) podporují aktivně např. Amnesty International, ale také prezidentské kampaně. V roce 2004 se podíleli např. na vzniku kompilace "Rock Against Bush Vol.1", jež vynesla přes milion dolarů, které byly použity pro kampaň Bushova konkurenta Johna Kerryho. V roce 2008 pak skupina podpořila ve volbách Baracka Obamu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY