Neil Diamond končí kvůli Parkinsonově chorobě s koncertováním

23.01.2018 20:15 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Neila Diamonda už na koncertních pódiích neuvidíme. Uznávaný zpěvák a skladatel, který byl v roce 2011 uveden do Rock'n'rollové síně slávy, to oznámil na svých webových stránkách. V šestasedmdesáti letech mu v dalším vystupování brání Parkinsonova choroba.

Autor mnoha hitů měl v březnu a dubnu odehrát sérii koncertů v Austrálii a na Novém Zélandu, kterými chtěl oslavit padesát let na hudební scéně. Vystoupení však vzhledem ke své diagnóze ruší a na žádná další se již nechystá. "Plánuji zůstat aktivní v psaní, nahrávání a dalších projektech," utěšil alespoň trochu své fanoušky, kterým zároveň poděkoval za jejich podporu a oddanost.

Neil Diamond vydal během své kariéry dvaatřicet studiových alb, kterých se dohromady prodalo více než sedmdesát pět milionů kopií. V americké hitparádě Billboardu se hned třicet sedm jeho singlů umístilo v Top 40, deset z nich dokonce na prvním místě. Mezi jeho největšími hity jmenujme písně "Cracklin' Rosie", "Song Sung Blue", "Longfellow Serenade" nebo "I've Been This Way Before".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY