Mariah Carey čelí soudní žalobě. Jihoamerický promotér po ní chce tři miliony dolarů za zrušení dvou koncertů

22.01.2018 12:07 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Až o tři miliony dolarů může zchudnout Mariah Carey, pokud dá soud za pravdu jihoamerické agentuře FEG Entretenimientos. Ta po ní takto vysokou sumu požaduje jako náhradu za zrušení dvou koncertů z roku 2016. Tehdy se měla popová diva představit 28. října v Argentině a o dva dny později v Chile.

Zpěvačka však tři dny před prvním ze zmíněných koncertů obě vystoupení zrušila. Jako důvod uvedla skutečnost, že jí společnost včas neproplatila dohodnutou finanční částku v plné výši. Loni v lednu se v této věci dokonce obrátila na soud.

Jenže nyní přišla protižaloba. Zástupci FEG Entretenimientos na její zdůvodnění reagují argumentem, že Carey poslali na účet 75 % dohodnuté částky. O zrušení koncertů se prý dozvěděli z médií. Svým jednáním podle nich interpretka porušila smlouvu, protože jim měla dát minimálně osmačtyřicet hodin na to, aby nesrovnalosti odstranili.

"Jednostranné zrušení vystoupení v Argentině a Chile - pouhé tři dny před koncertem v Argentině a méně než týden před koncertem v Chile - představuje závažné porušení jejích smluvních povinností," stojí doslova v žalobě. Zajímavostí je, že z požadované částky tři miliony dolarů činí odškodné za odvolané akce pouze milion. Zbylé dva si společnost nárokuje jako odčinění za pomluvu, které se měla Carey dopustit, když jako viníka vzniklé situace označila FEG Entretenimientos.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY