The Vaccines se vrací v nové sestavě s vypalovačkou "I Can't Quit"

03.02.2018 17:48 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Dřív chrlili desku za deskou, teď jsou Britové The Vaccines v pracovním nasazení umírněnější. O to víc si můžeme užívat, když se skoro po třech letech vrací s novým materiálem. Skladba "I Can't Quit" kopíruje poselství minulého prvního singlu "Handsome", který nás lákal na návrat k ostrému a rychlému zvuku debutu. Zatímco celá následující deska mohla být pro některé podle této premisy zklamáním, tentokrát se slovy o "návratu ke kořenům" chvástá sama kapela.

"Bude tam všechno, od čistého Vaccines zvuku až po powerpop. Něco na způsob uhlazeného sedmdesátkového a osmdesátkového rocku Big Star, Todda Rundgrena a Guided By Voices. Něco takového. Velice hladký, super FM rádiový zvuk," nechali se slyšet muzikanti.

Videoklip k "I Can't Quit" byl natočen v Itálii a v duchu písně neobsahuje žádný komplikovaný děj. Plnokrevná vypalovačka v pozadí ostatně funguje sama o sobě.

"Song je jednoduchý, sebevědomý a zábavný a chtěli jsme, aby to odráželo i video. Stejně tak jsme chtěli vyjádřit ty brutální cykly, kterými si často procházíme a nedokážeme je kontrolovat. Mohou být matoucí, izolační a násilné," uzavírají The Vaccines, v jejichž sestavě došlo v posledních letech k menším personálním obměnám. Po odchodu bubeníka Petea Robertsona sestavu doplnili dva noví členové - Timothy Lanham (klávesy) a Yoann Intonti (bicí).

Čtvrté studiové album "Combat Sports" vyjde ještě letos, přesné datum si kapela zatím nechává pro sebe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY