Tom Chaplin a jeho tucet zimních příběhů

23.12.2017 08:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Tom Chaplin na své převážně autorské desce "Twelve Tales Of Christmas" nahlíží na zimní a vánoční období zcela civilní optikou. Vypráví příběhy, které se zjevně staly a nechaly po sobě určitou stopu. Chaplin si na nic nehraje, nechává naplno rozvinout nálady samotných skladeb a jde mu to moc dobře.
7/10

Tom Chaplin - Twelve Tales Of Christmas

Skladby: Walking In The Air, Midnight Mass, 2000 Miles, Under A Million Lights, River, London Lights, We Remember You This Christmas, Stay Another Day, For The Lost, Another Lonely Christmas, Follow My Heart, Say Goodbye
Vydáno: 17.11.2017
Celkový čas: 43:21
Vydavatel: Universal

Rok a něco od sólo debutu "The Wave" se Tom Chaplin znovu hlásí o slovo. Hudba je mu léčivou terapií na všechny nástrahy, které jej potkávají. Tvůrčí proces nyní vyústil v osm nových skladeb, které spojuje zimní a vánoční tematika (níže si můžete poslechnout, jak některé z nich zní naživo ve studiu). "Twelve Tales Of Christmas" tak nesází na ohrané tradicionály a vánoční písně, které číhají na každém rohu, a je to ku prospěchu věci. Z novinek jednoznačně nejvíce bere dech singlovka "Midnight Mass", která si v hloubkách zahrává s těmi nejniternějšími emocemi. Velmi citlivě jsou vybrány i přidané čtyři covery, z nichž vyčnívá "River" (v originálu Joni Mitchell) a "Stay Another Day". V případě druhé jmenované Tom odstranil kýčovitost původní verze East 17 a vdechl jí mnohem komornější ráz, díky čemuž tato balada dostala zcela jiné vyznění.

"Twelve Tales Of Christmas" se nese v poklidném duchu a mezi řádky zjistíte, že pro Toma Chaplina je tento vánoční čas velmi důležitý. Je to období, kdy se v maximální míře věnujete vlastní rodině a vzpomínáte nejenom na vše dobré. Oproti zmíněné "The Wave" sice této kolekci chybí více výrazných momentů, stále ale rozhodně zaslouží větší pozornost oproti jiným stejně laděným albům.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY