Joan Baez se vrací do Prahy

19.12.2017 11:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jedna z nejuznávanějších ikon písničkářského nebe pochází z New Yorku, kde se narodila 9. ledna 1941. Poprvé na sebe upozornila coby osmnáctiletá na folkovém festivalu v Newportu. O rok později vydala své první sólové album. V návaznosti na úspěšný debut vychází v roce 1961 další počin "Joan Baez, Vol. 2", který sklidil stejné ohlasy, o rok později pak Joan vydává desku "Joan Baez in Concert, Pt 1".

Všechny dosud vydané nahrávky se staly velice úspěšnými. Naposledy se Baez ozvala hudebnímu světu dokumentem "Bowery Songs" mapujícím její vystoupení v New Yorku z roku 2004. Poslední řadový titul pak vydala v roce 2008 pod názvem "Day After Tomorrow". A na příští rok chystá novinku "Whistle Down The Wind".

Agentura Interkoncerts pořádala vystoupení Joan Baez 13. 7. 1993 v pražské Lucerně. Tehdy se jednalo o první událost v dějinách agentury. Nyní se k nám tato legendární písničkářka a věčná idealistka vrací na místo, kde se domácímu publiku představila poprvé. Dne 28. března zahraje v pražském Kongresovém centru. Vstupenky jsou od 19. prosince v prodeji v síti Ticketpro. Pohybují se v cenových relacích od 1 190 do 1 790 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY