Jack White ohlašuje novou desku psychedelickou koláží

13.12.2017 17:16 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Poslední čtyři roky byly pro Jacka Whitea, kytaristu, zpěváka, milovníka vinylových desek a inovátora hudebního průmyslu, poměrně rušné. Od vydání desky "Lazaretto" stihl natočit desku s The Dead Weather, spolupracovat s Beyoncé na skladbě "Don't Hurt Yourself" pro její ceněnou desku "Lemonade", koprodukovat seriál "American Epic" pro stanici PBS a otevřít lisovnu vinylových desek v Detroitu. A k tomu ještě nahrál i nové sólové album "My Boarding House". To zatím nemá datum vydání, prý se však máme na co těšit.

"Je to rozhodně bizarní věc. Musím to nechat uležet. Musím si to vlastně sám pořádně poslechnout. Nějakou chvíli jsem nebyl schopný to poslouchat," nechal se White slyšet v jednom listopadovém rozhovoru.

Video s prozaickým názvem "Servings and Portions from My Boarding House Reach", kterým nyní White desku ohlásil, mu dává za pravdu. Rozhodně není klasickým videoklipem. Tentokrát máme co do činění s psychedlickou koláží úryvků (?) z desky, zvuků a obrazů, které se bleskově střídají. Z tohoto chaosu, který tvoří trademarková Whiteova kytara, rap, ragtimeové piano, lámané beaty i hlukové plochy, občas vysvitne něco, co zdánlivě připomíná to, co by mohlo být od Whitea očekávatelné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY