Hradišťan vydává vánoční album "Pozdraveno budiž světlo"

29.11.2017 18:24 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Hradišťan zpestří svůj vánoční repertoár novými písněmi. Vyjdou 1. prosince na albu "Pozdraveno budiž světlo". Zájemci na něm
Hradišťan - Pozdraveno budiž světlo
© facebook interpreta
najdou vánoční koledy, ale i skladby, které se vážou k adventu, příchodu nového roku a vůbec k době, kdy vše zakrývá sníh a večery jsou dlouhé.

Celkem jedenadvacet písní obsahuje i pět novinek - "Čas darů", "Slava v vyšnijich Bogu", "Puer natus in Betlehem", "Wstaňcie, pasterze" a "Maria Panna". Prakticky celá deska bude ke slyšení na kterémkoli z vánočních koncertů Hradišťanu.

"Album začíná zhudebněným úryvkem biblického textu evangelia sv. Jana, na něj pak navazují písně, ve kterých se odráží současné, často civilní vnímání Vánoc," vysvětluje v průvodním slovu k desce primáš Jiří Pavlica a dodává: "Symbol světla patří k těm nejsilnějším a nejživotodárnějším, neboť světlo ve tmě svítí a tma jej nepohltí. Rok co rok se těšíme na adventní a vánoční čas naděje a zrození nového života, čas příchodu betlémského světla. Člověk bytostně touží po této symbolice a napříč staletími svou touhu vyjadřuje skrze umění, včetně umění hudebního v nejrozličnějších podobách."

V množství vánočních alb a kompilací má být CD Hradišťanu tím, které klade důraz na poselství. Objednat si ho lze na stránkách vydavatelství Indies Scope.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY