Tereza Kerndlová láká na nové album ufňukanou baladou "Presumpce neviny"

16.12.2017 09:36 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jednatřicetiletá zpěvačka Tereza Kerndlová slibuje svým fanouškům nové album již pěkně dlouho. Aktuálně na něm maká, takže pokud nedojde k nějakým změnám, vyjde nakonec v příštím roce, a to pod hlavičkou labelu Warner Music. Ten již v létě do éteru vyslal rozjuchanou píseň "Přibliž mě blíž", kterou by nyní měla nahradit balada "Presumpce neviny".

Zatímco předchozí taneční singl se dal díky studiovým mašinkám ještě překousnout, aktuální balada naplno ukazuje nedostatky, kterými zpěvaččin repertoár trpí. V rámci produkce lze sice vnímat malé zlepšení, leč i tak jde o již tisíckrát použité hudební postupy, které v průběhu času nabírají na plytkosti a primitivnosti.

Samostatnou kapitolou jsou však texty. Ty se sice snaží tvářit dospěle a moudře, leč v případě novinky "Presumpce neviny" jde o soubor několika kýčovitých blábolů, které dojmou snad jen teenagery či pár skalních fanoušků. Navíc song zpěvačce ani nesedí, v některých polohách je její hlas nepříjemně ufňukaný až uječený, a pokud si jej poslechnete ve sluchátkách, naplno můžete slyšet, jak moc se ve studiu muselo kouzlit.

Plusové body tak Tereza u nás získává pouze za vizuál. Klip totiž obsahuje několik opravdu povedených záběrů a střihů, navíc zakomponování hada, sovy či polonahé dívky ve vaně funguje již několik dekád a ještě nějakou dobu fungovat bude. Zda to bude pro opravdový komerční úspěch stačit, ukáže až čas.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY