Barbora Poláková se v klipu "Po válce" ostříhá. Pozpátku!

09.11.2017 09:21 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Člověk by očekával, že po pestrobarevném klipu ke "Krosně" bude Barbora Poláková pokračovat na veselé vlně. Už i proto, že letos v březnu se s partnerem Pavlem Liškou dočkala druhé holčičky, což by se jako ideální téma k novému singlu přímo nabízelo. Místo takové tematiky nám zpěvačka servíruje až nihilistickou baladu "Po válce", kterou doplňuje naprosto exkluzivní klip.

V textu písničky přirovnává dvojnásobná maminka rozchod k válce. Kdo má rád Bářino zvláštní frázování, hrátky se slovy, zde si přijde na své. Hudební rukopis Jana P. Muchowa sice jde jednoduše rozeznat, i přesto se od eponymního debutu jedná o značný posun.

Na celkovém velmi pozitivním dojmu z novinky se také dost podílí doprovodné video. V něm se Poláková razantním způsobem vypořádává s koncem vztahu. Aby za vším udělala definitivní tečku, ostříhá si vlasy. Celý proces však sledujeme pozpátku, a tak finální proměnu vidíme již na začátku. Nejen, že na ni měla herečka jen jeden pokus, navíc ji musela zvládnout na jeden záběr. To ovšem nebyla jediná obtížnost při natáčení. Pro co největší přesnost se interpretka naučila text pozpátku.

"Když obrátíte písničku pozpátku, ztratí se rytmus, na který jsme běžně zvyklí. Nejnáročnější je zapamatovat si pauzy mezi slovy. Nemají žádný systém, jde tam pouze o paměť. Strašně moc mi pomohl kamarád Jirka Zeman. Kdybych neměla Jirku, který vymyslel a vytvořil video, ze kterého jsem se učila text pozpátku, myslím, že bych to takhle určitě nezvládla," vysvětluje. Píseň pro novou desku, kterou můžeme očekávat v březnu příštího roku, vznikla jako jedna z prvních. Na rozhodnutí, jak moc o celé nahrávce vypovídá, si tedy ještě nějakou dobu musíme počkat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY