Pot, jásot a řízná muzika. Beatsteaks donutili vyprodané Roxy ždímat trička

06.11.2017 09:03 - Jan Trávníček | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

V Německu hrají na největších pódiích a na festivalech typu Rock im Park jim patří jedny z nejlepších časů. Jak to ale dopadne, když dáte takovou kapelu do klubu? Jednoduše tak, že ze sebe všichni vydají všechno. Rozjuchanou festivalovou atmosféru se Beatsteaks podařilo vytvořit i v listopadu v Roxy.

Live: Beatsteaks

místo: Roxy, Praha
datum: 5. listopadu 2017
support: Decibelles
setlist: As I Please, Mrs. Right, Hello Joe, Frieda und die Bomben, Fever, Gap, Automatic, She Was Great, Milk & Honey, DNA, Policoro, Summer, To Be Strong, Shut Up Stand Up, Hey Du, 40 Degrees, You In Your Memories, Cut Off The Top, Gentleman Of The Year, Let Me In, I Do, I Want To Break Free, I Don't Care As Long As You Sing, Hand In Hand, Monster
Fotogalerie

Beatsteaks, Roxy, Praha, 5.11.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Něco takového se nevidí každý den. Aby se kotel plný jásajících lidí se zdviženýma rukama nad hlavou radoval jako po gólu svého oblíbeného klubu ještě dřív, než kapela vůbec vezme do ruky své nástroje, to není standard, jaký i ve vyprodané Roxy běžně zažíváme. Němci jsou zkrátka ke svým miláčkům srdečnější a bouřlivé nastartování atmosféry hned od prvních sekund by Beatsteaks mohli mnozí závidět.

A jen co se ozvaly úvodní tóny první skladby "As I Please", dav, který končil až skoro u šaten, se rozeskákal, zadní řady zamířily dopředu a už tak naplněný kotel ještě promíchaly. V druhé písni "Mrs. Right" už musel frontman vytahovat z davu crowdsurfery a nechávat je skákat z pódia zpět na natažené ruce svých příznivců. Během třetí písně "Hey Joe" už bylo jasné, že je úplně jedno, co bude kapela hrát dál, protože každá další věc se setkala s tak neuvěřitelným přijetím, jako by vám co tři minuty začala hrát vaše největší hymna teenagerských let.

Beatsteaks, Roxy, Praha, 5.11.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Podobným stylem by se dalo pokračovat ještě dlouho. Celé dvě hodiny nedali berlínští punk-rockeři z většiny svým fanouškům vydechnout a potvrdili známou pravdu, že když nacpete stadionovou kapelu do malého klubu, postará se vám o nezapomenutelný večer.

"Securiťáci, prosím vás, nekažte to těm lidem a nechte je skákat, čeká nás večer plný pořádně řízného rock'n'rollu," burácel ze stage zpěvák Arnim Teutoburg-Weiß. A měl pravdu.

Beatsteaks, Roxy, Praha, 5.11.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Z novinky "Yours" toho nezaznělo mnoho, mezi šesti kusy si ale své místo našly jak naživo skvěle fungující singly "40 Degrees" a návykový "I Do", tak brutální výplach "Gap". Naopak "You In Your Memories" nebo "Fever" potvrdily svou nevýraznost v přehrávači i v praxi.

Beatsteaks do převážně německy mluvícího publika nasázeli bezmála dvacet pět songů, jak je jejich zvykem, tak se i párkrát dostali ke zpěvu oba kytaristé, asi desetiletý kluk si díky předákovi vyzkoušel stagediving, jiný fanoušek zase odzpíval jinou písničku agresivně a jako profík. Arnim propotil tři trička a ani zdaleka v tom nebyl sám. V kotli se skoro nedalo dýchat, circle pity nebraly konce, skupinový výskok v "Let Me In" nechyběl, a kdo neodcházel z Roxy úplně promočený, ten tam nebyl.

Beatsteaks, Roxy, Praha, 5.11.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Jedinou kaňkou na kráse zůstává absence dost možná největšího hitu "Jane Became Insane", která se na jiných zastávkách turné hraje poté, co se kapela ze zákulisí vrátí na třetí sérii přídavků. Podle hodinek ukazujících na jedenáctou večerní už na ni ale asi nezbyl čas. Beatsteaks si ale každopádně Roxy dali jako králové. A kdyby se k nám v rámci aktuálního turné vrátili třeba ještě i v létě, určitě by nikdo z přítomných nebyl proti.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY