Mňága a Žďorp oslaví třicáté narozeniny ve Foru Karlín. Dorazí Tomáš Klus a další hosté

12.11.2017 09:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mňága a Žďorp letos slaví třicet let na scéně. V úterý 12. prosince uspořádá narozeninový koncert v pražském Foru Karlín s řadou hudebních hostů a v plánu má i trojnásobný křest.

"Celých těch třicet let bylo velké dobrodružství. Začínali jsme jako parta kluků z maloměstského gymplu, kteří se potřebovali nějak hudebně a textově vyjádřit a dělali to po svém - hlavně proto, že to jinak neuměli. Od roku 1992 se hudbou živíme, což je sen, který jsme si ani netroufali snít. Zkrátka dobrej skoro celej život s hudbou. A i když to občas dost krutě drhlo, nikdy nás nenapadlo kapelu zabalit," přibližuje třicet let kapely zpěvák Petr Fiala.

Svou narozeninovou jízdu kapela odstartovala už v březnu vydáním alba "Třínohý pes" a velkým jarním turné. Vyvrcholením oslav bude koncert v pražském Foru Karlín. Během večera Mňága a Žďorp nabídne průřez celou svou třicetiletou kariérou. Zazní jak ty nejznámější hity, tak i zapomenutější songy. "Zkusíme to namíchat tak, aby neskučeli staromilci ani progresivisté," přibližuje Petr Fiala. Určitě ale dojde na písničky jako "Hodinový hotel", "I cesta může být cíl", "Nejlíp jim bylo" nebo "Made in Valmez". Na koncert dorazí i řada hudebních hostů. Mezi nimi například Tomáš Klus, brněnská písničkářka Nikola Mucha nebo hudebník a producent Milan Cimfe.

"Při oslavách pětadvacátých narozenin nás ve vyprodané Velké Lucerně podpořila skoro celá česká scéna. Tentokrát to chceme oslavit zase trošku jinak. Necháme vyniknout samotné písničky. Pár jmen si ale schováváme jako překvapení. Bude to jízda, o tom nepochybuju. Třicetiny jsou třicetiny. Do Prahy se navíc vrátíme až zase za rok a o to víc si to chceme užít," dodává Petr Fiala.

Součástí narozeninového večírku bude trojnásobný křest. Vedle "Třínohého psa" Mňága pokřtí i třicetiletý zpěvník a reedici první desky "Made in Valmez" na vinylu. Vstupenky v ceně 599 Kč jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketportal a GoOut.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY