Zemřel kytarista Daisy Berkowitz, spoluzakladatel kapely Marilyn Manson

23.10.2017 19:49 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Nepříjemné zprávy musí v posledních týdnech snášet Marilyn Manson. Po zdravotních problémech, které si způsobil na dvou po sobě jdoucích koncertech, byl nucen odvolat část amerického turné, následně se objevil v problémech kytarista Jordie White alias Twiggy Ramirez, který se také ocitl v kauze sexuálního harašení. Nyní přišla nejsmutnější zpráva. Scott Putesky, převážně znám jako Daisy Berkowitz, podlehl ve věku 49 let po čtyřletém boji rakovině.

Putesky se s Brianem Warnerem potkali již v roce 1989 ve městě Fort Lauderdale. Zanedlouho dali vzniknout kapele Marilyn Manson & The Spooky Kids a právě Putesky byl ze začátku tím nejvšestrannějším ze členů. Zahrál na kytaru, bicí, klávesy a hlavně pomáhal i při nahrávání s aranžemi a vokály. Celá kapela si zvolila jména spojením celebrity a masového vraha, tím tak vznikl jeho pseudonym Daisy Berkowitz.

S kapelou natočil tři desky. Debut "Portrait Of An American Family", EP "Smells Like Children" a přelomové album "Antichrist Superstar", během jehož natáčení v roce 1996 kapelu kvůli rozdílným názorům opustil. Dále pak působil pod svým jménem SMP a v roce 1998 se přidal ke kapele Jack Off Jill, se kterou byl do roku 2000. V roce 1999 však začaly jeho spory s Mansonem, kterého žaloval kvůli nevyplaceným odměnám za desku "Antichrist Superstar".

Celou informaci potvdili na svém webu právě Jack Off Jill. K situaci se vyjádřil i Marilyn Manson: "Scott Putesky a já jsme společně složili plno dobré muziky. Měli jsme různé názory po mnoho let, ale vždy si budu daleko více pamatovat ty dobré časy. Každý by si měl poslechnout 'Man That You Fear' na jeho počest, byla to naše nejoblíbenější."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY