Michal Hrůza si klip k singlu "Polárka" zaletěl natočit do nedotčené norské přírody

20.10.2017 10:13 - Jaromír Koc | foto: Boodya

Pokud nějaký český zpěvák poslední léta neztrácí popularitu a přízeň publika, pak je to určitě Michal Hrůza. Ten se letos na jaře vrátil s novým albem "Sám se sebou", kterému předcházel například úspěšný singl "Pro Emu". Nyní je tu další singl, za který zpěvák ze zmiňovaného alba vybral úvodní píseň "Polárka".

Song se dočkal silného filmového zpracování, které si Michal zaletěl natočit až na ostrovy v Severním ledovém oceánu. Režisér Michal Budinský ve vizuálu zachytil výjimečnou atmosféru norských Špicberk a města Tromso, včetně magické polární záře. Kromě zpěváka v klipu hraje důležitou roli i herečka Jana Plodková.

"V klipu představuji ženu, která se ne a ne rozhodnout, jestli zůstat ve městě, kde žije, nebo vše opustit a vydat se na Špicberky," osvětluje děj Jana Plodková, která sama zmrzlé, člověkem netknuté Špicberky navštívila a pomohlo jí tak lépe si představit, o co Michalovi v klipu šlo. "Být více než tisíc kilometrů za polárním kruhem, procházet se mezi divokými soby a mít nad hlavou polární zář a všechno to zaznamenat kamerou je asi nejsilnější zážitek, jaký jsem kdy zažil při natáčení videoklipu," přibližuje atmosféru sám zpěvák.

Pokud byste chtěli nejen tuto píseň slyšet naživo, budete mít už velmi brzy šanci. Michal Hrůza vyráží začátkem listopadu na podzimní turné, které bude čítat osm zastávek. Během nich se představí například v Krnově, Jihlavě, Sušici, Českých Budějovicích nebo Brně. Celá šňůra odstartuje již 3. listopadu v Zábřehu na Moravě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY