V hlavní roli masky: Please The Trees se loučí s aktuální deskou klipem ke "Consider Death"

09.09.2017 09:29 - Jiří V. Matýsek | foto: Julie Hrnčířová

Kapela Please The Trees se za jedenáct let své existence etablovala na jeden z vůdčích spolků domácí alternativě-rockové scény. Jsou to již dva roky od oceňované (cena Apollo pro nejlepší album roku) desky "Carp" a s obdobím s touto nahrávkou spjatém se skupina nyní symbolicky loučí videoklipem ke skladbě "Consider Death". Je příhodné, že základ pro videoklip byl natočen 13. září 2015 při křtu uvedeného alba, který proběhl v pražském Přístavu 18600.

Nosným vizuálním prvkem surreálného videa v režii Jiřího Rendla jsou masky. Fanoušci, diváci byli vedeni k tomu, aby na koncert přišli v maskách, klip přidává dvojici tanečníků v maskách bez tváře, Belgi Adiguzela a Palo Kršiaka. Kapela sama se tak ocitá uprostřed prapodivného reje, který se skvěle doplňuje s hudbou postavenou na sonickém tlaku, kytarových stěnách i hypnotickém, valivém opakování.

Klip je první vlaštovkou ze živého záznamu celého koncertu, jehož dokončení je naplánovano na přelom roku 2017 a 2018. 11. října tohoto roku pokřtí Please The Trees koncertní záznam z pražského klubu 007 na Strahově, album ponese název "Licence To Live".

Skupina v současné době finišuje zatím nepojmenované páté album a chystá společná vystoupení s tanečním souborem 420people.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY