Na Strahově už roste pódium pro obří koncert Kryštof

09.09.2017 10:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Na pražském Strahově již započala výstavba pódia pro dva obří koncerty kapely Kryštof, kterými formace okolo Richarda Krajča ve dnech 16. a 17. září 2017 zahájí období oslav 25 let existence. Vstupenky na sobotní koncert jsou beznadějně vyprodány, na nedělní show je lze stále ještě zakoupit v sítích GoOut a Ticketstream. Očekává se na sedmdesát tisíc fanoušků.

"Na konci srpna jsme měli velké soustředění v Podkrkonoší, kde jsme doladili playlist, a teď už se nemůžeme dočkat. A čím víc se to blíží, tím víc jsme nervozní, někteří z nás v noci moc nespí," příznává s úsměvem zpěvák Richard Krajčo. Trvalo půl roku, než se podařilo vyřídit všechna povolení pro koncert na fotbalovém stadionu Evžena Rošického. "Protože tady žádný koncert dlouho nebyl, bylo nejobtížnější přivést stadion do stavu, kdy na něm lze uspořádat koncert pro tolik lidí a s takovým rozsahem techniky," říká Jan Lippert, šéf organizačnímu týmu koncertu Kryštof na Strahově, který čítá na dvě stě lidí.

Kryštof chystá velkolepou show, s obřím pódiem o rozměrech 60 x 17 metrů, velkým světelným parkem a plnou speciálních efektů. Technika zaplní dvacet kamionů. Část vybavení dorazí z Francie, Německa a Slovenska. Kapela se rozhodla využít to nejlepší na světě - bezdrátové mikrofony, systémy a technologie, světelný park věhlasného tuzemského výrobce Robe či zvukový aparát uznávané firmy Adamson.

Sobotní koncert na Strahově fanoušci vyprodali za pár týdnů, na nedělní už zmizely lístky na tribuny. Stále jsou však k dostání vstupenky na stání na ploše za 590 korun, a to v sítích GoOut a Ticketstream. Všechny důležité praktické informace o koncertě včetně posílení městské dopravy najdou návštěvníci na webu www.krystofnastrahove.cz. Aktuality z příprav a fotografie či videa ze zákulisí i samotných koncertů lze sledovat na FB stránce kapely.

Kapela Kryštof patří už více než dvacet let ke špičce české hudební scény. Debutovala v roce 2001 albem "Magnetické pole" s úspěšným singlem "Lolita", o rok později potvrdila svůj hvězdný status deskou "V siločarách" a hitem "Obchodník s deštěm", který dodnes patří k ozdobám koncertů. U kritiků pak sedmičlenná parta v čele se zpěvákem Richardem Krajčem zabodovala albem "Mikrokosmos" z roku 2004, na němž se přiklonila k elektronice a temnějším textům.

Ostravsko-havířovská skupina dosud získala dvanáct hudebních cen Anděl. V roce 2014 poprvé uspořádala svůj putovní festival Kryštof Kemp, a to v závěru úspěšného období po vydání alba "Inzerát", které se dočkalo pochvaly v recenzích i u fanoušků a bylo vyhlášeno českým albem desetiletí, i díky megahitu "Cesta". Kryštof na něm poprvé spolupracoval s americkými producenty Yaronem Fuchsem a Idem Zmishlanym, které si přizvala ke spolupráci i na desce "Srdcebeat". Letos v červnu pak vyšlo best of "25", které obsahuje i čtyři nové písně natočené v New Yorku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY