Full Moon #77 - Z New Yorku až na konec světa

08.09.2017 13:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

"Rokenrol sedmdesátejch let byl fantastickej. Nebyla v něm žádná faleš, byl nabitej pozitivní energií," říká v rozhovoru režisér Abel Ferrara, přímý účastník punkové revoluce, která se od poloviny sedmé dekády minulého století šířila z New Yorku až na konec světa. Přestože se podle režisérových slov od té doby z Velkého jablka stala "bezpečná zóna pro idioty z bank a další dementy", efekt newyorského punku dodnes ovlivňuje zástupy následovníků. Obsáhlý materiál o celém fenoménu doplňují profily Talking Heads a Blondie, právě rozhovor s Ferrarou a dva texty věnované vlivným Suicide, celé téma uzavírá rubrika Moonfive, vzpomínající na populární newyorské kluby té doby. Full Moon #77 je na stáncích od středy 6. září.

Full Moon 77
© facebook interpreta
Po letní přestávce ožívají také aktivity projektu Full Moon Forum - na konci září bude uzavřena první část grafické talentové soutěže Cover Moon 2017 a spolu s novým číslem vycházejí hned dvě dlouho očekávaná alba, která doplňují rozhovory s jejich protagonisty. Se svými debuty přichází Pandoo, projekt Jan Hrubého, vítěze loňského ročníku soutěže 1Band2Play, a také původně veselská skupina Billow, která skrývá členy úspěšných Strangers In The City. Na vydání alba "Pandoo" se podílelo také Radio Wave, obě desky budou pokřtěny na začátku října na společných koncertech v Praze a v Brně.

Dalším zásadním tématem zářijového čísla jsou pochopitelně reporty z letních festivalů. Obsáhlý dotazník pokrývá na ploše devíti stran třináct open air akcí domácích i zahraničních, menší a často výraznější přehlídky ovládly zase rubriku Lokály. Výraznou část nového vydání tvoří rozhovory, zdaleka nejen o svých nových albech vypráví skupiny Leto, Shabazz Palaces, Divided či VR/Nobody, na newyorské rokenrolové téma navazují povídání s Ianem Svenoniusem (The Make-Up nebo Chain And The Gang) nebo zpěvačkou Shilpou Ray, kterou uvidíme v nejbližší době hned na několika koncertech v České republice.

Albem měsíce se stala výjimečná kolekce "Sleep Well Beast" v New Yorku usazené skupiny The National, která jistě nebude chybět v mnoha výročních žebříčcích, podobně jako novinky The Horrors, EMA nebo Downtown Boys, které v recenzní rubrice najdete také. Svůj prostor dostala i nová alba Pacino, Queens Of The Stone Age, Girl Ray, Insanie, Unsane, Waxahatchee, Liars, Primus, Chelsea Wolfe, Zoly Jesus a mnoha dalších, nechybí ani Sklep, věnující se podzemním releasům, sekce filmové nebo knižní a další pravidelné rubriky. Novinkou je autorský komiksový strip v podání Kittchena či příspěvek básníka a spisovatele Petra Borkovce, který oživuje sbírku tradičních sloupků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY