Retro fikce "Disco Science" dle Ventolina

06.09.2017 11:55 - Dan Hájek | foto: Johuš Matuš

Debut "Totem" vyšel před pěti lety, nyní Ventolin (David Doubek) hlásí hotovo a představuje nové album "Vitajte" a také první video z něj. "'Disco Science' je písnička o nás všech, kdo se moříme doma s hudbou a doufáme, že ji pak někomu pustíme a bude to super. Všichni jsme vlastně hrozní vědci. Dumáme, počítáme, měříme frekvence, studujeme internetová fóra, jaké si koupit reprobedny, kabely, krabičky a děláme prostě 'Disco Science'," dodává sám autor. Při natáčení jedenáctitrackového kompletu mu vypomohli i Prokop Holoubek (Midi Lidi) a Michal Janík (Ghost of You).

"Disco Science" je prezentováno vtipným, retro klipem v režijních otěžích dua Petr Marek a Johuš Matuš, které se chopilo Ventolinových ideí a k natáčení využilo klasické formy takzvaného klíčování na zeleném pozadí. "Líbila se mi domáckost v textu i náladě písničky, slovo 'dvoreček' mě přivedlo na nápad natočit dobrý vesnický klip. A napadlo mě, že ideální spolupracovník pro rurální tematiku je hudebnice Johuš Matuš, která loni vydala digitální album 'Rural Pop'. Její domácí vesnické klipy a písně mě strašně baví. A taky se mi líbí to, že si takhle hudebníci navzájem dělají klipy," uvádí Marek, který do videa do role partnerky Ventolina obsadil i svou maminku.

Videoklipu tedy nechybí typický humor projektu Midi Lidi a ani jakési filozofování Ventolina. Hybné electro funguje a jeho vlastní hudební improvizace jsou mistrnou párty jízdou, "Disco Science" je povedená trefa a vydařený následovník "Totemu".

Druhá deska "Vitajte" vyjde 15. září v digitální formě, na CD a na limitovaném vinylu (bude oranžový) a Ventolin ji bude šířit skrze Bumbum Satori. Na podzim je v plánu i turné, na kterém se coby hosté objeví Francois Svalis a Johuš Matuš. "Vitajte" bude pokřtěno 4. října v pražském klubu MeetFactory a 5. října v brněnském Kabinetu Múz.

Na závěr ještě finální tracklist celého alba: Cesta smutného stromu, Disco Science, Desires, Výlet, Život na venkově, Indián, Lost Track, The Warning, Great Again, Skills, Something Else.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY