Garbage doplnili novinku klipem plným nepokojů a zlověstné Shirley Manson

05.08.2017 11:42 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Garbage se koncem července překvapivě vytasili s novým singlem "No Horses", který se významně dotýká současných světových poměrů. Současně jde také o skladbu, jejíž veškerý zisk, ať už ze streamovacích služeb či z prodeje singlů, půjde koncem příštího roku mezinárodnímu hnutí Červený kříž. Nyní se novinka dočkala videoklipu, ve kterém kromě členů kapely hrají prim ne zrovna příjemné záběry.

Režisérem se stal Scott Stuckey, který ještě před vypuštěním klipu do éteru řekl: "Byl to můj poznatek, že když vlády dlouhodobě z vlastní chamtivosti ignorují svůj lid, písně následující tyto události vás posadí na zadek. Jako třeba 'Mississippi Goddamn' od Niny Simone nebo 'Straight To Hell' od The Clash. 'No Horses' mě ujistilo, že nejsem blázen, tahle doba je opravdu na ho*no. Text je tak silný, že bylo důležité k němu přiřadit správný vizuál, který nepokazí celou interpretaci."

Videoklip k tak depresivní skladbě vyloženě sedí. Otevírá ho frontwoman Shirley Manson zahalená do červené kápi. Kromě její party dále vidíme záběry na různé demonstrace, války, nepokoje nebo na planetu znečišťovanou továrnami a odpadky. Garbage společně se Stuckeym v pětiminutovém snímku dosáhli přesně toho, o čem celý song je a závěrečné "This is the apocalypse, that killed the horses" zanechává husí kůži.

Garbage jsou momentálně na turné po Americe s Blondie a Deap Vally. S novým singlem navazují na úspěšné období, během kterého oslavili dvacet let od první desky, vydali šestou řadovku "Strange Little Birds" a také první autobiografickou knihu "This Is The Noise That Keeps Me Awake".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY