Periphery v klipu "The Way The News Goes" chybí šťáva

07.11.2017 19:05 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Moderní metalová mašina Periphery pokračuje ve sklízení ovoce, které zasela na své poslední desce "Periphery III: Select Difficulty" z loňského léta. Kapela je od té doby téměř nepřetržitě na turné a nadále posiluje svůj, dnes již globální, věhlas. Ačkoliv své příznivce prominentní hvězdy djentu zásobují nemalým množstvím vizuálního materiálu, o hudební klipy v pravém slova smyslu se jedná jen velmi vzácně. Mnoho videí se totiž pod značkou Periphery často omezuje třeba jen na pouhé playthrough některé z populárních skladeb souboru.

Situaci bohužel nezachraňuje ani nejnovější klip k progresivní kompozici "The Way The News Goes" ze zmiňovaného alba "Periphery III". Byť platí jinak vynikající song z pera kytaristy Marka Holcomba mezi fanoušky za hit, video svými záběry z jeho koncertního provedení spíše nudí. Ne že by zde finský režisér JP Kaukonen odvedl úplně špatnou práci, ale výsledný klip, až na řadu zpomalených momentů, postrádá dynamiku, šmrnc a vůbec cokoliv jen trochu zajímavého.

Je to škoda, protože víme, že když si Američané dají se scénářem tu práci, dokážou vyprodukovat opravdu zábavné klipy, jako se jim to povedlo se singly "Scarlet" nebo "Marigold". Skutečně se kapela dokáže k natolik kvalitním skladbám spokojit s tak průměrným videomateriálem? Doufejme, že to Periphery do budoucna napraví. Klip k "The Way The News Goes" totiž bohužel zapadá zcela po všech směrech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY