shop.musicserver.cz
Nové desky 15/2019 - od Sary Bareilles přes Mike + The Mechanics po Khalida

Nové desky 15/2019 - od Sary Bareilles přes Mike + The Mechanics po Khalida

Vydáno: 10.04.2019 06:39 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební novinky se tentokrát musejí obejít bez zvučnějších jmen. Po delší době se vrací Sara Bareilles, své staré hity oprášili Brook & Dunn a Mike + The Mechanics, s druhou deskou se vrací Khalid a Lil Pump, fanoušky tvrdších žánrů potěší Periphery a Eluveitie a představíme vám debutující Bena Platta, Fil Bo Rivu a duo Simple Creatures.

Pokud se v pondělí 8. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sara Bareilles - Amidst The Chaos (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / pop

Sara Bareilles - Amidst The Chaos
Americká písničkářka Sara Bareilles se odmlčela na o něco delší dobu, než je u ní obvyklé. Její šesté album "Amidst The Chaos" vychází po čtyřech letech od vydání "What's Inside: Songs From Waitress", které bylo navíc poskládané z písní pro muzikál "Waitress". Hlavním impulsem pro napsání a nahrání dvanácti nových písniček, byly americké prezidentské volby v roce 2016, následné kroky Donalda Trumpa a také kampaň MeeToo. Většinu z nich si zpěvačka napsala sama a pouze v některých jí vypomohli Lori McKenna, Justin Tranter, Emily King a Aaron Sterling. Zárukou produkční kvality je T-Bone Burnett a na desce uslyšíte i jednoho hosta, kterým je John Legend. Bezmála polovinu písniček už Sara Bareilles sdílí na svém YouTube.


Mike + The Mechanics - Out Of The Blue (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Mike + The Mechanics - Out Of The Blu
Britští Mike + The Mechanics jsou ve své nové inkarnaci velmi aktivní. Po vydání alba "Let Me Fly" vyjeli na dlouhé světové turné, které zavítalo dokonce i k nám, a nyní vydávají další desku "Out Of The Blue". Na rozdíl od předchůdců na ní ale fanoušci najdou pouze tři nové písně, zbylých čtrnáct jsou největší hity kapely, které kapela nahrála v aktuální sestavě, tedy s vokály Andrew Roachforda a Tima Howara, a v nových aranžích. Téměř polovinu alba pak tvoří akustické verze. Produkci si vzal na starosti sám Mike Rutherford společně s Paulem Meehanem. Jak se jim povedlo posunout osvědčené hity Mechaniků do roku 2019, zjistíte na YouTube kanálu formace, kde je celé album ke slyšení.


Brooks&Dunn - Reboot (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Brooks & Dunn - Reboot
Jeden z velkých návratů slaví tento týden americká countryová scéna - po více jak dvanácti letech vydává nové album legendární, sedmdesáti cenami ověnčené duo Brooks&Dunn, které si v roce 2010 dalo pětiletý oddech. Jejich jedenácté album "Reboot" ovšem není takovou novinkou, jak si možná jejich fanoušci představovali. Dvanáct písniček, které na něj zařadili, budou pro ně notoricky známé; jedná se totiž o jejich hity, které ale kompletně přepracovali. K nahrání každého z nich si navíc pozvali jiného hosta. Jejich pozvání přijali Kacey Musgraves, Thomas Rhett, Kane Brown, Luke Combs, Cody Johnson, Brett Young, Jon Pardi, Tyler Booth, Brothers Osborne, Ashley McBryde a skupiny Midland a LANCO. Nad vším produkčně dohlížel Dan Huff, známý ze spolupráce s Faith Hill, Megadeth a Rascal Flatts. Jak se duu povedlo převést staré kousky do aktuálního stylu, zjistíte poslechem ukázek na jejich YouTube kanálu.


Khalid - Free Spirit (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

Khalid - Free Spirit
Americký zpěvák Khalid svým předloňským debutem "American Teen" velmi slušně zamíchal světovými albovými žebříčky, nemluvě o pěti nominacích na Grammy a řadě dalších cen. S jeho následovníkem, kterého nazval "Free Spirit" má tedy na co navazovat. V první řadě je třeba poznamenat, že nedostatkem invence netrpí - fanouškům nabídne hned sedmnáct písniček v takřka hodinové stopáži. Jejich autorem je on sám a podílel se na nich i početný tým spoluautorů a producentů. Nejvýraznější stopu v nich zanechali Jamil 'Digi' Chammas, Al Shux a John Hill, tedy lidé, kteří se podíleli na deskách Cee Lo Greena, Plan B nebo Rihanny. K nim se pak přidali i týmy a producenti zvučných jmen jako StarGate, Disclosure, Murda Beatz, Hit-Boy či D'Mile. Jedinými hosty alba jsou Safe a John Mayer. První ochutnávky servíruje Khalid na svém YouTube.


Tip týdne

Simple Creatures - Strange Love (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / synth pop / new wave

Simple Creatures - Strange Love (EP)
I když vám nebude jméno kapely Simple Creatures nic říkat, jeho členové rozhodně nejsou žádnou neznámou. Pod tímto jménem se totiž potkali basák Blink-182 Mark Hoppus a frontman All Time Low Alex Gaskarth. Druhý jmenovaný byl dlouholetým fandou Blink-182, a poté, co to s kapelou dotáhli na jejich předskokany, stali se z obou muzikantů přátelé. Prvním společným počinem je EP "Strange Love", o němž oba tvrdí, že vzorem pro něj byli The Cure a jejich lídr Robert Smith. Není tedy divu, že šest písní osciluje mezi popem, rockem, synth popem a new wave. Další inspiraci čerpali také Descendents a Bad Religion. Jak spojení těchto dvou funguje, zjistíte na jejich YouTube kanálu.


Eluveitie - Ategnatos (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk metal

Eluveitie - Ategnatos
Švýcarská folkmetalová formace Eluveitie vydává své osmé studiové album "Ategnatos". Jak je u Eluveitie zvykem, potěší zejména fanoušky pohanského folkmetalu, epických příběhů a majestátných melodií. "Náš nejmladší přírůstek je už venku a máme z něj obrovskou radost," prozradil Chrigel Glanzmann. Dále dodal: "Přípravy byly intenzivní a až niterné pro každého z nás, a právě díky tomu jsme se i my jako hudebníci posunuli velkými kroky kupředu." Ukázku v podobě oficiálního klipu k titulnímu kousku alba najdete na YouTube.com


Ben Platt - Sing To Me Instead (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Ben Platt - Sing To Me Instead
Amerického herce Bena Platta jste mohli do této doby zaregistrovat především díky jeho roli ve dvou dílech "Pitch Perfect", které u nás šly pod názvem "Ladíme!", ovšem ve Spojených státech je jeho sláva spjatá také s cenami ověnčeným muzikálem "Dear Evan Hansen". Není tedy divu, že jako hlavní představitel se nyní vydává na sólovou dráhu reprezentovanou debutem "Sing To Me Instead". S tuctem písniček mu pomáhala především anglická hudebnice a producentka Jennifer Decilveo, která již spolupracovala s Beth Ditto, Anne-Marií nebo Bat For Lashes. K ní se pak přidali i Eg White, Alex Hope a několik dalších. Bližší seznámení s tímto zpěvákem nabídne jeho YouTube profil.


Periphery - Periphery IV: Hail Stan (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Periphery - Periphery IV: Hail Stan
Se šestou studiovou deskou přichází americká progresivně metalová formace Periphery. Nese titul "Periphery IV: Hail Stan" a obsahuje devět novinkových skladeb, přičemž dvě z nich "Blood Eagle" a "Garden In Bones" budete znát jako singly. Za produkcí stojí Misha Mansoor a Adam Getgood, který v kapele působil do roku 2017 jako baskytarista. Na YouTube.com najdete jako ukázku k poslechu další z novinkových skladeb "Sentient Glow". Jak se vám líbí, nám nezapomeňte napsat do komentářů!


Amy Dickson - In Circles (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Amy Dickson - In Circles
Dva roky po albu věnované Philipu Glassovi přichází australská saxofonistka Amy Dickson s dosud nejvíce osobním albem, kde hledá spojitosti mezi lidovou a klasickou hudbou. Na album "In Circles" zařadila třináct skladeb namíchaných z různých tradicionálů a kompozic autorů, jako jsou Ralph Vaughan Williams, Émile Pessard, Johannes Brahms, William Bolton, James MacMillan, Ross Edwards, Percy Grainger a jednou skladbou přispěl také William Barton, který muzikantku doprovázel na didgeridoo. K němu se připojil klavírista Daniel de Borah a Adelaide Symphony Orchestra pod taktovkou Nicholase Cartera. Ukázky všech skladeb uslyšíte v e-shopu Presto Classical.


Lil Pump - Harverd Dropout (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Lil Pump - Harverd Dropout
Americký rapper, skladatel a producent Gazzy Garcia, jehož Forbes zařadil do svého přehledu 30 Under 30, používá hned dva pseudonymy - Jet Ski a především Lil Pump. Pod druhým jménem aktuálně vydává již druhé album nazvané "Harverd Dropout" obsahující celkem šestnáct skladeb, na nichž se podíleli Kanye West, Smokepurpp, Offset, Quavo, Lil Uzi Vert, Lil Wayne, YG, 2 Chainz a také řada více či méně známých producentů jako Diablo, Cubeatz nebo DJ Clark Kent. Pustil v nich do hip hopového žánru, který někteří označují jako SoundCloud rap. Co si pod tím představit, zjistíte na jeho YouTube.


Terence Blanchard - BlacKkKlansman (soundtrack) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Terence Blanachard - BlacKkKlansman (soundtrack)
Minulý rok uvedl do kin americký režisér Spike Lee svůj nový film "BlacKkKlansman" založený na skutečném příběhu černošského policisty, který se rozhodne infiltrovat Ku Klux Klan. Obdobně jako v případě řady dalších filmů tohoto režiséra i tentokrát hudbu k filmu složil jazzový trumpetista Terence Blanchard, který ji pro stejnojmenný soundtrack rozložil do třiadvaceti skladeb. Jejich ukázky nabízí například americký Amazon.


Fil Bo Riva - Beautiful Sadness (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Fil Bo Riva - Beautiful Sadness
Fil Bo Riva vlastním jménem Filippo Bonamici se narodil v Římě italské matce a německému otci a od raného dětství cestoval po Evropě. Chvíli studoval v Irsku, poté krátce žil v Madridu, pak se vrátil do Říma a nakonec skončil v Berlíně. Už od deseti let hrál na kytaru a působil v několika kapelách. Už před třemi roky vydal EP "If You're Right, It's Alright", které teď nahradí řádný debut "Beautiful Sadness". Zda vás tento světoběžník zaujme, můžete zkoumat na jeho YouTube.com.


V krátkosti - vážná hudba

  • Prague Sinfonia Orchestra & Christian Benda - Mozart Versus Salieri (Sony Music)
    O tom, že Wolfgang Amadeus Mozart a Antonio Salieri nebyli rivalové, ale přátelé se už nějaký čas obecně ví. Nyní se to rozhodli více zpopularizovat také Prague Sinfonia Orchestra společně s cellistou a dirigentem Christianem Bendou. Jaké skladby od obou vybrali pro album "Mozart Versus Salieri", zjistíte v e-shopu Presto Classical.
  • Cappella Gabetta - Tango Seasons (Sony Music)
    I druhé album, které vám představíme - "Tango Seasons" -, je věnováno dvěma skladatelům. Capella Gabetta, jehož hlavní postavou je pochopitelně cellistka Sol Gabetta a její bratr, sáhli po díle Antonia Vivaldiho a Astora Piazzolly. Základ tvoří "Čtvero ročních období" prvního jmenovaného a mezi jeho jednotlivé sonáty vložili skladby druhého. Presto Classical nabízí ukázky všech.
  • Christian Thielemann - Robert Schumann The Symphonies (Sony Music)
    Jeden z nejrespektovanějších současných německých dirigentů Christian Thielemann před pár dny oslavil šedesát let. U příležitosti tohoto výročí vychází jeho pojetí prvních čtyř symfonií Roberta Schumanna, které nahrál společně s drážďanským Sächsische Staatskapelle. Pod pokličku více jak dvouhodinové nahrávky nahlíží Presto Classical.


Dále vychází:

Alexander Grychtolik - Bach: Celebration Cantatas - Blast Lärmen Ihr Feinde, Bwv 205A / Entfliehet Ihr Sorgen, Bwv 249A (Schäferkantate) (Sony Music)
Dorothee Oberlinger - Night Music (Sony Music)
Flying Steps - Flying Pictures At An Exhibition (Sony Music)
Karel Zich - Není Všechno Hitparáda (Universal)
Klaus Schulze - Timbres Of Ice (Mystic Production)
Terrorvision - Party Over Here ... Live In London (Mystic Production)
Viviane Chassot - Mozart: Piano Concertos Nos. 11, 15 & 27 (Performed On Accordion) (Sony Music)
Whitechapel - The Valley (Mystic Production)
Ye Vagabonds - Hare's Lament (Bertus)

Vychází na vinylu:
Bob Dylan - Pat Garrett & Billy The Kid (Sony Music)
Bob Dylan - Planet Waves (Sony Music)
Bob Dylan - Street-Legal (Sony Music)
Eluveitie - Ategnatos (Mystic Production)
Fil Bo Riva - Beautiful Sadness (Mystic Production)
Flying Steps - Flying Pictures At An Exhibition (Sony Music)
Lostboycrow - Santa Fe (Sony Music)
Mike And The Mechanics - Out Of The Blue (Warner Music)
Motörhead - Hammered (Warner Music)
Motörhead - Kiss Of Death (Warner Music)
Motörhead - Motörizer (Warner Music)
Periphery - Periphery Iv: Hail Stan (Sony Music)
Robin Trower - Coming Closer To The Day (Bertus)
Různí - The Sound Of Philadelphia (Sony Music)
Sara Bareilles - Amidst The Chaos (Sony Music)
Skeletal Remains - Devouring Mortality (Sony Music)
Terrorvision - Party Over Here ... Live In London (Mystic Production)
The Mute Gods - Atheists And Believers (Mystic Production)
White Lion - Pride (Music On Vinyl)
Whitechapel - The Valley (Mystic Production)
Within Temptation - The Silent Force (Music On Vinyl)
Ye Vagabonds - Hare's Lament (Bertus)

Reedice:
Beck, Bogert & Appice - Beck, Bogert & Appice (Bertus)
Carmine Appice - Rockers & V8 (Bertus)
Motörhead - Hammered (Warner Music)
Motörhead - Kiss Of Death (Warner Music)
Motörhead - Motörizer (Warner Music)
Wishbone Ash - Strange Affair (Bertus)

NÁZORY
  • lil pump (Michal, 10.04.2019 08:45) Reagovat

    To mě poser záda z metru!!!!!
    Písnička založena na popěvku "be like me"... to je na mě moc, asi už jsem starý.
    Kde je starý dobrý rap od Wu tang clan, Beastie boys nebo ze slovenska Vec a jiní.
    Tady ti noví rapeři jsou jen mediální prostituti, komerční děvky, co vydělávají na tom, že jsou extravagantní víc než jiní. Pokud to dnešním posluchačům stačí, ok, jejich věc.
    Lidi, fanoušci Lil pumpa, fetujte o sto šest, budete jako on!

  • Periphery, Whitechapel... (Fimi, 10.04.2019 08:47) Reagovat

    Periphery, Whitechapel

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Fotogalerie: Pagan folk, pohanské rituály, všudypřítomný "Zaklínač", medovina, lepé děvy. To vše byl koncert Deloraine v Lucerna Music Baru (01.03.2024 09:39)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu