Emma Smetana je Mezi vlaky. Na netradičním turné vystupuje se zajímavými hosty

25.05.2017 09:27 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Emma Smetana má aktuálně pátky pěkně nabité. Vydala se koncertovat a zvolila k tomu neobvyklé prostory - nádraží. "Nádražní prostory mají své kouzlo a zaslouží si oživení. Stejně tak se mi líbí myšlenka, že cestující zažijí díky turné něco neobvyklého. Podporuji busking, tedy pouliční hraní, a tohle turné vnímám jako takový happening, způsob, jak přinést hudbu do míst, kde na to lidé nejsou zvyklí," objasňuje svůj nápad.

První show se konala 19. května v Chebu, kde jako hosté vystoupili teepee a Tomáš Klus. Tento pátek, tedy 26. května, vystoupí v Ústí nad Labem a tentokrát zahrají mimo teepee také I Love You Honey Bunny. Jména pro koncert 2. června na pražském hlavním nádraží se zatím neodhalila.

Turné navíc představuje Emmin první merch, na jehož tvorbě se i sama podílela. Najdeme v něm chockery, balzámy na rty či deodoranty. Sběratelé si také mohou zakoupit desku "What I've Done" na starorůžovém vinylu, limitovaném na sto kusů. A to nejlepší na konec - vstupné je dobrovolné a jeho výtěžek je předán charitě. V Chebu se vybralo deset tisíc korun. Turné bude pokračovat na podzim a figurovat v něm mají Michal Hrůza či Thom Artway.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY