The Dire Straits Experience oslavují svými koncerty čtyřicáté výročí vzniku Dire Straits

19.05.2017 15:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Poslední květnový den vystoupí poprvé v pražské Lucerně The Dire Straits Experience. Skupina, která se zformovala v devadesátých letech po odchodu Marka Knopflera a ve které částečně působí původní členové z osmdesátých let, svými koncerty oslavuje letošní čtyřicáté výročí vzniku Dire Straits.

"Mám štěstí, že se v kapele sešli skvělí hudebníci. Každý z nich je výborný instrumentalista. Snažíme se nehrát jako revival. Nejde nám o to, abychom přesně okopírovali například nějaký konkrétní koncert z roku 1985. Nesnažíme se zahrát každou notu úplně stejně. Každý večer se trochu liší," říká saxofonista a držitel Grammy Award Chris White, který vedle Marka Knopflera hrál také např. s Paulem McCartneym.

"A hlavně nás to všechny velmi baví protože máme rádi skladby, které hrajeme. Tím vzniká energie, na kterou publikum reaguje. Pořád při koncertech cítíme vášeň k hudbě Dire Straits. Přistupuji k tomu vlastně stejně, jako když jsem ten repertoár hrál s Markem Knopflerem. Tehdy byl taky každý koncert jiný. On něco zahrál a já na to reagoval. Existoval mezi námi dialog. Pořád to tak v kapele děláme a mám pocit, že díky tomu to lidi baví," dodává White. A publikum, které odchází z koncertů The Dire Straits Experience nadšené, jeho slova potvrzuje.

Spolu s Chrisem Whitem v The Dire Straits Experience působí bubeník Chris Whitten (rovněž někdejší spoluhráč Paula McCartneyho), klávesista Simon Carter, který spolupracoval např. s Jamiroquai nebo Nikem Kershawem, a zpěvák a kytarista Terence Reis. Čtyřicetiletou hudební kariéru Dire Straits lemovanou takovými hity jako "Sultans Of Swing", "Brothers In Arms", "Money For Nothing", "Calling Elvis", "Romeo And Juliet", "Walk Of Life", "So Far Away" nebo "Private Investigations" připomenou The Dire Straits Experience v pražské Lucerně již 31. května.

Vstupenky na koncert, který se ale blíží vyprodání, jsou k dostání v síti Ticketpro.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY