Dlouholetý manažer Alanis Morissette skončil na šest let ve vězení

09.05.2017 15:10 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Alanis Morissette si hřála na hrudi pořádnou zmiji. A nejen ona. Obchodního manažera, který roky zastupoval ji i další kolegy ze showbusinessu, totiž kalifornský soud poslal na šest let do chládku. Dle serveru Hollywoodreporter.com zpronevěřil přes sedm milionů dolarů.

Trestem ale není jen vězení. Po propuštění totiž následuje tříletá podmínka, během které se musí léčit ze závislosti, pravidelně podstupovat testy na drogy a návštěvy u psychologa. Jonathan Schwartz musí navrch zaplatit i odškodné 8,6 milionu dolarů. Soud tak nevyhověl žádosti obhájce o roční žalář, rok domácího vězení a dva tisíce hodin veřejně prospěšných prací. Nástup k výkonu trestu je stanoven na 11. července.

Pro Morissette Schwartz pracoval do roku 2016 celých sedm let. Až poté si zpěvačka všimla, že něco není v pořádku a dneska tvrdí, že nebýt toho, zbankrotovala by. Schwartz byl zodpovědný prakticky za všechno, co se týká jejích financí, a vše mohl dělat v jejím jméně. Nástupce tak byl patrně dost překvapen, když zjistil 116 transakcí za čtyři roky v hodnotě 4,8 milionu dolarů, které přistály na Schwartzově účtu. Byly neautorizované a Morissette neobdržela ani dokumenty, kde by bylo cokoli o vysvětlení transakcí.

Začala tedy jednat, na svého manažera si došlápla a dostala ho do úzkých. Ten pod tlakem začal měnit výpovědi a kroutil se jak lasička. Vymlouval se na nelegální obchody s marihuanou. To samozřejmě kanadské zpěvačce nemohlo stačit, takže na něj a na společnost GSO, ve které Schwartz pracuje, podala žalobu. Odškodné si stanovila na patnáct milionů dolarů, ale nakonec bylo dosaženo mimosoudní dohody a žaloba byla stažena. Společnosti GSO to ale nestačilo, spustila vlastní vyšetřování Schwartze a zjistila, že zneužil i další dva miliony dolarů jiných celebrit. Jména nebyla zveřejněna. A pointa celého příběhu? Schwartz se v lednu ke svým zločinům přiznal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY