The Afghan Whigs lákají na desku hororovým snímkem "Oriole"

27.04.2017 10:11 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

The Afghan Whigs zvou fanoušky na jízdu s hrozivým, sexuálně nabitým společenstvím čarodejnic v klipu k novince "Oriole". Sama režisérka Amy Hood je hlavní postavou videoklipu ke druhému singlu z nadcházející desky. První polovina se odehrává v klasickém velkém americkém domě, ve kterém se odehraje plno halucinogeních scén. Po vstupu dovnitř je hlavní protagonistka ihned obklopena ženami v bílých šatech a následně zhypnotizována polibkem jejich vůdkyně v černém.

Scény jsou ještě více děsivější díky prostříhům reálného času a videokamery, což z klipu dělá chvílemi děsivou podívanou. Po čase se z hlavní postavy stane jedna z bílých dam a následuje divoký nespoutaný tanec. Závěr klipu se stane lehce znepokojujícím díky hrátkám s okultismem. Nechybí nahota, obětování, malování po těle či zvířecí masky a to vše v lese, za tmy, u rozdělaného ohně. Celý snímek tak je podivným krátkometrážním hororem, doplněným tajemnou hudbou nestárnoucích rockerů.

Frontman Greg Dulli ke klipu řekl, že ho Amy Hood zaujala poté, co objevil její práci během roku 2016. Především její kniha "Cult Classic" jej přesvědčila, že ona by mohla přenést temné motivy písně i na plátno, což se jí zdařilo výborně. "Oriole" je jednou z deseti nových písní nadcházejícího osmého studiového alba "In Spades", které vychází již 5. května. V rámci propagace novinky vyjede kapela i na turné a mezi zastávkami nechybí ani Praha, kde Američané vystoupí 5. srpna v Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY