Nick Cave s The Bad Seeds vydá v květnu odkládanou výběrovku "Lovely Creatures"

21.04.2017 17:42 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nick Cave má letos pro své fanoušky samé dobré zprávy. Jednak se chystá na koncertní turné, které 26. října zavítá i do pražské O2 areny, a kdyby to náhodou bylo málo, vychází už 5. května u Warner Music odkládané výběrové album "Lovely Creatures".

Nick Cave And The Bad Seeds - Lovely Creatures
© facebook interpreta
"Existují lidé, kteří si nevědí rady s tím, kde s The Bad Seeds začít. Další znají katalog skupiny lépe než já. Tohle album má být takovou cestou třemi dekádami naší hudební tvorby. To je hodně skladeb. Písně, které jsme vybrali, jsou ty, které se pořád drží - z jakýchkoliv důvodů. Některé hrajeme na koncertech, další jsou naše osobní oblíbené kousky. Jiné jsou prostě na to, abychom je vynechali, příliš obrovské a mají v sobě historii. A pak jsou takové, kterým se nepodařilo do výběru dostat… chudinky. A ty musíte objevit sami," láká k poslechu Nick Cave.

Kompilaci "Lovely Creatures - The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds 1984 - 2014" sestavili Nick Cave a zakládající člen Mick Harvey za pomoci současných členů The Bad Seeds. Součástí limitované edice této kompilace bude i dvouhodinové DVD s dosud nezveřejněnými archivními záběry a dosud neviděné fotografie a dokumenty, které si společně s původními esejemi našly místo v knize s tvrdou vazbou.

"Lovely Creatures" vyjde ve čtyřech formátech (standardní CD, triple LP, deluxe 3CD s DVD a Super Deluxe Limited Edition) a všechny budou obsahovat vzácné archivní fotografie skupiny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY