Na Rock for People přijedou Paramore a Mastodon

20.04.2017 08:35 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Třetím headlinerem hradeckého festivalu Rock for People se stávají američtí Paramore. Kapela založená v roce 2004 patří k nejvýraznějším pop-rockovým ikonám současné mainstreamové scény. Dosud vydali čtyři alba a 12. května k nim přibude další s názvem "After Laughter". Ve skupině nyní kromě jediné zakládající členky Hayley Williams, která v Paramore funguje bez přerušení, působí i kytarista Taylor York a za bicí se po delší pauze vrátil Zac Farro, který ve skupině působil do roku 2011. Na nové studiové album museli fanoušci čekat čtyři roky. Předchozí eponymní počin totiž vyšel v roce 2013 a obsahoval úspěšné singly jako "Now" či "Still Into You". Ve skupině tehdy působil i basák Jeremy Davis.

Tvrději orientované fanoušky potěší příjezd progresivních metalistů Mastodon, kteří se od svého vzniku v roce 2000 stali jednou z nejvýraznějších a nejoriginálnějších metalových kapel. Do jejich těžkého dřevorubeckého zvuku skvěle zapadají progresivní, technické i sludgeové prvky, díky nímž je jejich zvuk snadno rozpoznatelný. Na festival přivezou zejména svůj nejnovější a velice oceňovaný materiál "Emperor Of Sand", který vyšel 31. března letošního roku. Aktuální studiová novinka je jejich již sedmým počinem. O produkci se postaral renomovaný Brendan O'Brien.

Připomínáme, že Rock for People se letos uskuteční 4. až 6. července na tradičním místě. Vstupenky jsou až do 30. června k dispozici za 2 000 Kč. Na místě se jejich cena navýší o dvě stě korun. K dispozici jsou i jednodenní lístky na konkrétní den za 1 250 Kč.

Kromě Paramore jsou letošními headlinery i Die Antwoord a Evanescence. Kromě nich festival přiveze i další zajímavá jména jako Foster The People, Three Days Grace, Slaves, Dub FX či You Me At Six.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY