Kasabian si v klipu k "You’re In Love With A Psycho" zaskotačili v blázinci

10.04.2017 18:04 - David Král | foto: kasabian.co.uk

Možná nejpopulárnější britská kytarovka současnosti je zpět se všemi ingrediencemi, kvůli kterým je mají fanoušci rádi. Tak jako umí sázet nekompromisní hitovky, umí Kasabian točit taky opravdu vtipná videa. Jedno takové vzniklo i nyní jako doprovod nového singlu "You’re In Love With A Psycho." Členové kapely jsou v něm zasazeni do prostor psychiatrické léčebny, kde se ochotně šklebí, tancují a rozjařeně dovádí.

Mezi chovanci ústavu mohou fanoušci poznat také britské herce Stephena Grahama ("Podfu(c)k", "Piráti z Karibiku") a Noela Fieldinga (seriál "IT Crowd"). Ten s Kasabian spolupracoval již několikrát, například na klipu "Vlad the Impaler". Ani Stephen Graham však není na hudebním poli žádným nováčkem. V minulosti se objevil mimo jiné ve videích Arctic Monkeys.

Ne všechny ohlasy na vizuál k "You’re In Love With A Psycho" jsou však pozitivní. Za pojetí videoklipu kapelu zkritizovala charitativní organizace pro mentální zdraví "Time to Change," která označila počínání skupiny za "neužitečné a škodlivé". Frontman Tom Meighan se přitom v nedávném rozhovoru pro časopis Q svěřil, že v poslední době se musel sám vypořádávat s psychickými problémy, způsobenými smrtí blízkého přítele a rozpadem dlouhodobého vztahu.

Novou desku "For Crying Out Loud" vypustí čtveřice z Leicesteru do světa 29. dubna. Podle Sergia Pizzorna máme očekávat feel-good kytarové album. V kontrastu s Meighanovým rozpoložením i chaosem dnešního světa totiž tvůrčí mozek kapely aktuálně prožívá nejlepší etapu svého života. "Je to divné. Poslední rok jsem skládal muziku, oženil jsem se, Leicester vyhrál ligu. Uplynulý rok byl zkrátka nejlepší v mém životě. A to i přes to, že celý svět kolem mě se rozpadá. Se vším tím umíráním a šílenstvím všude kolem tu já jen tak sedím a říkám: 'Mám se fakt skvěle!' Je to na hlavu."

Pizzorno zároveň doufá, že nová muzika pomůže kapelnímu parťákovi porazit jeho démony. "Naše album je pozitivní a Tom z toho byl šťastný. Má srdce na dlani. Dokáže si stoupnout před sto tisíc lidí a propojit se s nimi. Ukázat jim, že prožívá stejnou bolest i stejnou euforii jako oni. Je tak skutečný," složil svému spoluhráči poklonu.

Ztotožnit se s kapelou budou moci i čeští fanoušci. Již 23. června zavítají Kasabian do Prahy jako headlineři festivalu Metronome.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY