Vök vydají debut "Figure" a vrátí se i do Prahy

10.03.2017 10:16 - Dan Hájek | foto: magnusandersen.co.uk/

Islandská (dnes již) čtveřice Vök se v půlce února pochlubila nově podepsanou smlouvou s Nettwerk Music Group a další novinky na sebe nenechaly příliš dlouho čekat. Tou první bylo oznámení vydání jejich prvního velkého alba "Figure", kterého se dočkáme na konci dubna, předzvěst mu dělá již vydaný singl "Show Me". Druhá zpráva, která přišla téměř záhy, byla o zveřejnění plakátu s termíny evropské koncertní štace, ta počítá i s pražskou zastávkou ve čtvrtek 11. května v Paláci Akropolis.

Vök vznikli jako duo Andri Már Enoksson a Margrét Rán Magnúsdóttir, postupně se pak připojili Ólafur Alexander Ólafssona a Einar Hrafn, v této ustálené sestavě hráli již loňská vystoupení. Singl "Waiting" však natočili ještě jako trio bez bubeníka Einara, který se na "Figure" bohužel ve finále nedostal. Za sebou pak mají dvě épéčka "Tension" a "Circles" (obě na malé značce Record Records), z nich vzešly hity "Before" nebo "If I Was".

Debutová deska Vök "Figure" vyjde 28. dubna a bude obsahovat těchto deset skladeb: Breaking Bones, BTO, Figure, Polar, Floating, Don't Let Me Go, Show Me, Crime, Lightning Storm, Hiding. Samotné video k "Show Me" mělo premiéru před pár dny, režíroval jej Hörður Freyr Brynjarsson, jenž v něm spojil nádech ponurých atmosfér islandské zimy s velmi emotivním dějem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY