Nick Cave & The Bad Seeds rekapitulují s výběrem "Lovely Creatures"

08.03.2017 09:07 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Teprve loni na podzim vyšla poslední úspěšná řadovka Nicka Cavea & The Bad Seeds a již nyní jsou zveřejněny další plány kapely. Ta se rozhodla svoji dlouholetou pouť hudebním světem zrekapitulovat a vybrat z ní vůbec to nejlepší. Výběr ponese název "Lovely Creatures" a dostupný bude od 5. května tohoto roku.

K dispozici bude několik verzí. Klasické vydání zahrnuje 2CD či 3LP, limitované edice ještě doplňuje dvouhodinové DVD s archivními záběry a CD. Vrcholem je speciální Super Deluxe Limited Edition, se kterou kupující obdrží sešit o 256 stránkách, obsahující originání texty, archivní fotky zachycené kapelou a rodinou a různé paměti členů formace.

Nick Cave se teprve v lednu po tříleté pauze vrátil na pódia. Šlo o vůbec první vystoupení po tragické nehodě jeho syna a následně poskytl i první rozhovor od té události. "Na světě je strašně moc lidí, kteří vůbec neví, jak začít s The Bad Seeds. Jiní zase znají naše desky lépe než já! Tato nahrávka je navržená jako cesta ke třem dekádám naší hudební tvorby. A těch písní je opravdu hodně. Ty, které jsme vybrali, tak nějak uvízly kolem z nějakého důvodu a zaslouží si, abychom je hráli i naživo. Dále jsou tam méně známé skladby, které se staly našimi favority. A zbytek jsou prostě pecky příliš velké na to, abychom je vynechali. Všechny ostatní budete muset objevovat sami."

Výběr vyjde ještě před návratem Nicka Cavea na evropská pódia. Turné startuje 24. září, pražský koncert je na programu 26. října v O2 areně. Výběr bude mapovat skladby z let 1984 - 2014 a v klasické verzi nabídne jednadvacet vybraných songů.

Tracklist výběrovky bude následující: Loverman, Tupelo, Deanna, From Her To Eternity, The Weeping Song, Dig, Lazarus, Dig!!!, People Ain’t No Good, Higgs Boson Blues, Straight To You, Where The Wild Roses Grow, Into My Arms, Love Letter, Red Right Hand, The Mercy Seat, O Children, The Ship Song, Stranger Than Kindness, Jubilee Street, Nature Boy, We No Who U R, Stagger Lee.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY