B-Side Band uzavírá první desetiletku kariéry albem "B-Side Band: 10 let"

14.03.2017 11:02 - Milan Menčík | foto: Pavel Mužák / iReport.cz

B-Side band slaví právě letos deset let. U té příležitosti vydává výroční nahrávku a vyjede na turné. Album se jmenuje jednoduše "B-Side band: 10 let" a objeví se na něm sedmnáct písní, které mapují dosavadní působení souboru založeného kapelníkem Josefem Buchtou. Na pultech prodejen se objevilo CD i LP 13. března.

BSB - 10 let
© facebook interpreta
B-Side band tvoří osmnáct instrumentalistů, kteří si za desetiletou existenci vydobyli pevné místo na naší hudební scéně. Nemalou měrou k tomu přispěli i mnozí zajímaví hosté-zpěváci. V poslední době to byl hlavně Vojtěch Dyk, ale přisuzovat úspěch pouze jemu samotnému by bylo hodně nefér vůči ostatním - jmenujme například Matěje Rupperta, Terezu Černochovou, Kurta Ellinga či Romana Dragouna, kteří se samozřejmě také objeví na zmiňované kompilaci. Informace o turné naleznou zájemci na webu kapely.

Kompletní tracklist CD "B-Side band: 10 let" je následující: Sing, Sang, Sung (instrumental), Intercooler (Matěj Ruppert), Too Close Comfort (Tereza Černochová), Nature Boy (Kurt Elling), Resolution, Cloudburst (New York Voices), Baby Driver (Vojtěch Dyk), Nevertheless (The Puppini Sisters & Vojtěch Dyk), It Don't Mean A Thing, Old MacDonald, Můj dědeček mě učívával jódlovat, Good Morning, Los Endos Suite (instrumental), Dejavue (Michal Žáček), Sax with me, Franta (Roman Dragoun), Zdroj.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY