Rihanna je nejprodávanějším sólovým umělcem všech dob

14.02.2017 11:54 - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

Jak sama zpívá v jedné ze svých písní, vláda Rihanny jen tak neskončí. Zpěvačka z Barbadosu se ve svých dvaceti osmi letech stala oficiálně nejúspěšnějším prodávaným sólovým umělcem v historii hudby. Svými tržbami dokonce překonala rock n' rollovou legendu Elvise Presleyho, který doposud držel rekord v počtu 211.5 milionů prodaných certifikovaných alb a singlů.

Výsledek, kterého se Rihanně podařilo dosáhnout, má daleko vetší hodnotu, pokud ho srovnáme právě s Elvisem. Ten má totiž ve své sbírce sto devadesát tři alb a sto jedenáct singlů, zatímco Riri pouze osm studiových nahrávek a šedesát pět singlů. Za svou krátkou kariéru jich zpěvačka prodala celkem 213.2 milionů kusů po celém světě, a to z ní aktuálně dělá novou rekordmanku.

Barbadoská hvězda dokonce překonala i všechny hudební skupiny, až na jednu jedinou výjimku, kterou jsou britští Beatles. Brouci, kteří kdysi dominovali hudebnímu světu, mají certifikovaných prodejů v součtu 270 milionů. Nicméně nebude trvat dlouho a zřejmě i ti budou z pomyslného trůnu sesazeni, neboť úspěch, který Rihanna sklízí s každou novou deskou, je takřka jistý.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY