Heavymetalová Star Wars kapela Galactic Empire vydává své debutové album

05.02.2017 16:23 - Matěj Kostruh | foto: riserecords.com

Internetová senzace posledních měsíců, projekt Galactic Empire, se nyní definitivně ujímá vlády nad galaxií kovové hudby a světa "Hvězdných válek". Po úspěšné crowdfundingové kampani prostřednictvím internetové služby Kickstarter, kdy se formaci podařilo vybrat více než šedesát jedna tisíc amerických dolarů, vychází skupině 3. února u labelu Rise Record eponymní album "Galactic Empire".

Deska obsahuje celkem jedenáct instrumentálních coververzí ikonických melodií z kultovní filmové série "Hvězdné války", které původně zkomponoval dnes již legendární filmový skladatel John Williams. Na desce tak nechybí populární hudební témata, jako je ústřední "Main Theme", epický "Duel Of The Fates" nebo fanoušky tolik milovaný "Imperial March".

Vše je nicméně zabaleno do kabátu, jenž ocení zejména příznivci hutného zvuku, krystalických kytarových harmonií či komplexních rytmických aranží. Zvuk a výsledná produkce jsou zde zřejmě nejsilnějšími zbraněmi celého počinu: všechny pasáže vykazují zřetelnou pozornost k detailům a zdá se, že z původních orchestrálních kompozic nebylo opomenuto téměř nic, což je patrně vůbec největším plusem nahrávky.

Projekt vznikl pod taktovkou producentů Granta McFarlanda a Carsona Slovaka, spjatých např. s americkou kapelou August Burns Red, které duo produkovalo poslední tři řadové desky. V projektu Galactic Empire se pak dvojice postarala právě o transkripce Williamsových orchestrálních partů do kompozic určených pro sestavu tří kytar a jedné baskytary.

Skupina popisuje sebe samotnou jako "heavymetalovou kapelu složenou z těch nejzlověstnějších padouchů v celém vesmíru". Imperialisté pak vystupují v následující sestavě:

Dark Vader - kytara
Red Guard - kytara
Shadow Ranger - kytara
Bass Commander - baskytara
Boba Sett - bicí

Celé album je dostupné k poslechu např. na YouTube. V současné době skupina se svou tematickou show objíždí Spojené království. Snad se fanoušci brzy dočkají také celoevropské tour.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY