Bob Dylan ohlašuje 38. studiovou desku skladbou "I Could Have Told You"

01.02.2017 14:04 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Nevypadá to, že by něco mohlo pětasedmdesátiletého amerického písničkáře Boba Dylana zastavit. Vloni získal jako první muzikant v dějinách Nobelovu cenu za literaturu a na 31. března 2017 ohlásil vydání další, již osmatřicáté studiové desky. K možnému zklamání pravověrných fanoušků, čekajících, kdy Dylan konečně vydá desku svých vlastních skladeb, bude novinka pokračovat v linii nastolené předcházející dvojicí "Shadows In The Night" a "Fallen Angels". Tedy, opět se bude jednat o album coververzí. Bob Dylan tentokrát sahá do tzv. Great American Songbook, tedy kánonu nejvlivnějších skladeb americké populární hudby a jazzových standardů. Před Dylanem z Great American Songbook vybírali - kromě mnoha jiných slavných jmen - třeba Willie Nelson, Ringo Starr nebo Rod Stewart.

Album ponese název "Triplicate" a bude rozprostřeno na ploše tří desek. Bude se tedy jednat o Dylanovo první trojalbum. Skladby budou řazeny tematicky do tří uzavřených celků po deseti a na to, jaké písně tentokrát Dylan vybral, se můžete podívat v závěru článku.

Z desky, kterou opět produkoval Jack Frost neboli Dylan sám, také představil první ukázku. Je jí skladba "I Could Have Told You" a o podobě alba prozrazuje mnohé. Charakteristická je pro ni pohodová atmosféra a jednoduchá, jazzová instrumentace. Co je však nejdůležitější, Dylan v ní předvádí jeden ze svých nejlepších vokálních výkonů posledních let. Zůstává charakteristické zabarvení hlasu, vymizely však ostré, chraplavé podtóny a Dylan zpívá poměrně čistě.

Tracklist trojalba je následující: Album 1 - 'Till The Sound Goes Down: I Guess I’ll Have to Change My Plans, September Of My Years, I Could Have Told You, Once Upon A Time, Stormy Weathe, This Nearly Was Mine, That Old Feeling, It Gets Lonely Early, My One and Only Love. Trade Windsr; Album 2 - Devil Dolls: Braggin’, As Time Goes By, Imagination, How Deep Is The Ocean, P.S. I Love You, The Best Is Yet To Come, But Beautiful, Here’s That Rainy Day, Where Is The One, There’s A Flaw In My Flue; Album 3 - Comin' Home Late: Day In, Day Out, I Couldn’t Sleep A Wink Last Night, Sentimental Journey, Somewhere Along The Way, When The World Was Young, These Foolish Things, You Go To My Head, Stardust, It’s Funny To Everyone But Me, Why Was I Born



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY