Memphis ukazují, že "Nad ránem" není ten nejlepší čas pro lásku

24.01.2017 18:11 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kapela Memphis se v roce 2013 blýskla povedeným debutem "In Songs About Her", který se dočkal i několika menších rádiových hitů, postupem času ale členové skupiny přišli na to, že jejich refrénovému pop-rocku bude více slušet čeština, a tak přesedlali na svoji mateřštinu. Na podzim minulého roku na anglickou desku navázali čtyřskladbovým EP "Zůstávám", které produkoval Dalibor Cidlinský. Všechny písničky z ípíčka se dočkaly videoklipu, přičemž poslední z nich se stala písnička "Nad ránem".

Z jejího poslechu je jasné, že by se měla spíše jmenovat "Ty a já", ale tento název byl holt nedávno obsazen jinou kapelou. Skladba ve středním tempu přesně ukazuje, v čem je síla kapely, pánové prostě umí napsat chytlavou písničku a silný refrén a netopí se v průměru, i když se přechodem k češtině dostali do přeplněného ranku český pop-rock.

Videoklip s textem skladby sice až tolik nesouvisí, přesto za zhlédnutí stojí. Věnuje se totiž domácímu násilí a začarovanému kruhu, z něhož se jen málokdo dokáže sám dostat. "Je to příběh, který mi zůstal v hlavě, a tak jsem ho dal na papír. Kamarádka se mnou zrovna řešila svou životní situaci. Táta bil její mámu a ona si odmala přála někoho lepšího. Ale zatím každý partner, kterého si v životě našla, ji bije," vypráví zpěvák Honza Řičař a dodává: "Věřím, že máme na výběr. Ale je to sakra těžký. Často kopírujeme vzorce těch, co nás vychovali."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY