Markéta Irglová natočila hudbu pro nový český film "Miluji tě modře"

14.01.2017 16:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Skladatelka a zpěvačka s českými kořeny Markéta Irglová, která byla v roce 2008 oceněna prestižním Oskarem za film "Once", byla v loňském roce oslovena filmovým režisérem Miloslavem Šmídmajerem k napsání další filmové hudby. Její tvorba tak již za pár dní zazní v novém českém filmu, něžné romantické komedii "Miluji tě modře"..

Miluji Tě modře
© facebook interpreta
"Jsem rád, že Markéta na moji nabídku kývla a že bude její krásná hudba součástí dalšího filmu, navíc českého," dodává producent a režisér Miloslav Šmídmajer, jehož spolupráce s držiteli prestižních světových cen není nová. Za svoji kariéru spolupracoval mj. s Milošem Formanem, který si zahrál epizodní roli v jeho pohádce "Peklo s princeznou" (2009). S hudebníky skotské rockové kapely Nazareth dokonce natočil celovečerní dokument s podtitulem "Nekonečný rockový mejdan" (2013). Se světoznámým operním zpěvákem Lucianem Pavarottim spolupracoval v roce 2006 na dokumentu "Pavarotti v Praze". S českých umělců úzce spolupracoval např. s Miroslavem Ondříčkem, se kterým napsal autobiografii "Tudy jenom procházíme" (2011) a natočil dokument "Povolání: kameraman" (1995). S Lucií Bílou natočil dokument "Život je zebra" (1999) a s Magdalenou Koženou dokument "Cesta za Orfeem" (1999).

Doplňme, že v tomto filmu zazní vedle hudby Markéty Irglové také úspěšná skladba mladého zpěváka a skladatele Michaela Foreta "No Right/No Wrong". "Tuto píseň jsem vybral proto, že přesně zapadla do jedné party scény a skvěle ji oživila. Navíc je to jedna z nejlepších českých písní, kterou jsem v loňském roce slyšel," uzavírá Šmídmajer.

Nová česká romantická komedie "Miluji tě modře" od producenta filmů "Probudím se včera", "Jak básníci čekají na zázrak" nebo "Pojedeme k moři" bude mít v kinech premiéru 26. ledna 2017.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY