U2 letos oslaví třicet let alba "The Joshua Tree"

06.01.2017 09:49 - Milan Menčík | foto: Universal Music

U2 chtějí v roce 2017 udělat pořádný kus práce. Ve svém nedávném facebookovém pozdravu kapela prozradila, že chce oslavit třicet let od vydání legendárního alba "The Joshua Tree". To však zřejmě zdaleka nebude vše. Mluví se o koncertním turné a vydání desky "Songs Of Experience", která má navázat na prozatím poslední album "Songs Of Innocence".

Nahrávka "The Joshua Tree" vyšla původně 9. března 1987. Produkovali ji Daniel Lanois a Brian Eno, skupině přinesla triumf v americkém albovém žebříčku a skvěle se samozřejmě prodávala i všude jinde. Obsahovala megahity "With Or Without You", "I Still Haven't Found What I'm Looking For" či "Where The Streets Have No Name".

Co se týče nového alba, kapela má nachystáno zhruba padesát písní a textově se (alespoň dle vyjádření členů formace) bude jednat ještě o silnější nahrávku než "War". V rámci oslav kulatin kultovní desky skupina dle serveru Billboard chystá stadiónové turné po Evropě i USA. Jeho začátek je prý naplánován na konec jara, oficiálně nic ale dosud oznámeno nebylo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY