Fanoušci mohou přispět na vznik dokumentu "Nechte zpívat Mišíka"

04.01.2017 08:36 - Milan Menčík | foto: Martin Chrz / musicserver.cz

Dokumentární film "Nechte zpívat Mišíka" bude brzy dokončen. Společnost Cineart TV Prague, která se stará o produkci, totiž spustila internetovou sbírku na tento dokument. Potřebuje 350 tisíc Kč a dosud se jí podařilo vybrat téměř 300 tisíc. Peníze jsou potřeba na postprodukci a finální efekty.

Název odkazuje na nápis, který byl objeven na jedné z pražských zdí v roce 1983. Byl častokrát zatřen a ještě víckrát obnoven. Mišík totiž dostal od tehdejší totalitní vlády zákaz vystupování. "Chtěli bychom požádat příznivce Vladimíra Mišíka, rocku a všeobecně svobody lidského chování o podporu. Trochu nám chybí hotovost a pokoušíme se vyrovnat bilanci k nule. Sice nás podpořila Česká televize, Státní fond kinematografie a společnost innogy, ale tohle je na dokument celkem nezvyklý projekt, počínaje velkými ateliéry a konče hranými scénami," prozradil producent Viktor Schwarcz.

Režisérkou dokumentu je Jitka Němcová: "Těžce se mu chodí a tady je v beztížném stavu. Má tu své pivo, whisky i slépku, které vypráví svůj příběh a ta ho svým kvokáním včas upozorní na to, aby se vzpamatoval." Ve filmu s humornými prvky si zahrál i zpěvákův syn Adam Mišík, premiéra je naplánována na den sedmdesátin Vladimíra Mišíka - 8. března 2017 - do pražského kina Oko, které bude digitálně propojeno i s dalšími kiny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY