V aukční síni Bonhams vydražili několik slavných kytar i jiné hudební cennosti

21.12.2016 15:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Hudební relikvie jdou v aukčních síních na dračku. Majetní fanoušci hudby se nebojí sáhnout hluboko do kapsy, aby měli doma cokoli, co jim bude připomínat jejich hudební hrdiny. Přesvědčit se nyní mohli i v aukční síni Bonhams.

Jimi Hendrix si jednoho dne koupil kytaru za 25 dolarů a měl ji tři roky. Poté ji věnoval Alanu Parkerovi a ten s touto akustikou nahrával alba Paula McCartneyho, Davida Bowieho či Dusty Springfield. Nyní byla vydražena za více než stonásobek původní ceny. Odhady zástupců Bonhams se přitom pohybovaly na polovině výsledné ceny. Své nové majitele si našly i kytary dalších slavných hudebníků. Ta s podpisem B.B. Kinga měla finální hodnotu 22 500 liber, Cloud Guitar, na kterou hrával Prince, 87 500 liber.

Na kytaristech však není zajímavý pouze jejich nástroj, ale i oblečení. Keith Richards si v roce 1967 oblékl hedvábné sako na koncert v London Palladium a nyní bylo vydraženo za 35 tisíc liber. Jistý fanoušek zase neváhal dát 7 tisíc liber za obal alba "Aladdin Sane" (na snímku) s věnováním Davida Bowieho. Zároveň se jedná o nejvyšší částku, jaká byla dosud získaná za vydraženou nahrávku tohoto hudebního mága.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY