Ben Cristovao sice vyhrál na Českém slavíku cenu, ale nepřevzal si ji a od soutěže se distancoval

29.11.2016 08:21 - Honza Balušek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Jakkoli Český slavík s hudbou nemá už moc společného, jeho výsledky českou scénou i nadále rezonují a vyvolávají další vlny vyjádření. Přímo na galavečeru se proti výhře Ortelu pískáním a odchodem ze sálu projevil Radek Banga z Gipsy.cz a další, svůj názor si pro sebe nenechal ani Ben Cristovao. Ten v soutěži zvítězil v kategorii, která se ostatním zcela vymyká - nejstreamovanější písní se stala jeho skladba "ASIO", cenu si však nepřevzal a poslal za sebe svého manažera Lukáše Rychtaříka a producentský tým The Glowsticks. On sám radši odletěl do Paříže na na další turnaj v brazilském jiu-jitsu, kterému se nyní věnuje na vrcholové úrovni.

Ke své výhře a ocenění se ale vyjádřil na Instagramu těmito slovy: "Jediný důvod, proč jsem nechal Lukáše Rychtaříka za můj management Championship Music a The Glowsticks převzít cenu Slavíka je proto, že to je cena čistě od vás za to, že posloucháte naši hudbu, která nemá s hlasováním a postoji Českého slavíka nic společného, a tak jsem se nechtěl upřít mému týmu se k tomu vyjádřit. Já už jsem se k tomu vyjádřil v songu 'IronBen'. Nepotřebuju Slavíky ani jiná křídla, za mě mluví čísla. Lidi, kteří jsou schopni ocenit fašismus, jsou pro mě nechutní a nemám pro ně žádný respekt."

Lukáš Rychtařík pak Bena doplnil: "Řešili jsme, jestli pro cenu jít, Český slavík jen vlastně vzal statistické údaje IFPI a vytvořil z nich novou kategorii. Na druhou stranu to je ocenění, které vzniklo reálným zájmem o Benovu hudbu od fanoušků, a to by se ignorovat nemělo. Každopádně pokud nějaká hudební anketa podporuje kontroverzní umělce, kteří si zahrávají s extremismem a podněcují nenávist ve společnosti, a dokonce si taková kapela přebírá svá ocenění od ředitele ankety, tak nemůžeme nadále jakkoliv reflektovat aktivity cen Český slavík Mattoni."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY