Tom Odell přivezl novou desku i účes

28.11.2016 16:48 - Tereza Vavroušková | foto: Jan Kuča

Tom Odell přijel po třech letech do Prahy v rámci turné k desce "Wrong Crowd". V reálu se naštěstí žádné špatné party nechytl a naopak přijel se skvělou kapelou a obměněným repertoárem. Kromě novinek zazněly i hity z prvního alba "Long Way Down" a došlo i na obligátní mávání českou vlajkou.

Live: Tom Odell

místo: Malá sportovní hala, Praha
datum: 26. listopadu 2016
setlist: Still Getting Used to Being on My Own, I Know, Wrong Crowd, Concrete, Can't Pretend, Sparrow, Heal, Constellations, Here I Am, Hold Me, Entertainment, přídavek:Another Love, Till I Lost, Grow Old, With Me, She Don't Belong to Me, Somehow, Magnetised
Fotogalerie

Tom Odell, Malá sportovní hala, Praha, 26.11.2016
© Jan Kuča
Tom Odell se v Praze naposledy objevil v roce 2013 v Lucerna Music Baru a už tehdy jsme psali, že to byla jedna z posledních možností ho vidět v malém klubu. Tom tentokrát opravdu zaplnil celou Malou sportovní halu, a to i přesto, že ten samý večer v Praze vystupovali populární Bastille , a dokonce i samotný Elton John.

Odell od poslední návštěvy přivezl novou desku, novou kapelu a nový účes, takže už nevypadá jako zapomenutý člen Hanson ani ničí sestřenice, ale jako opravdová hvězda na vzestupu. Když posloucháte jednotlivé songy ze zpěvákova setlistu, tvoří se vám v hlavě vlastní příběh. Dalo by se říct, že je Odell duchem trochu kýčař, jelikož ve své podstatě jsou to jenom songy o šťastné nebo nešťastné lásce, o stokrát omílaném tématu, ale Tom je v tom tak strašně dobrý, že máte chuť se okamžitě s někým rozejít a poslouchat týden v kuse "Somehow" s brekem pod peřinou.

Tom Odell, Malá sportovní hala, Praha, 26.11.2016
© Jan Kuča
Zpěvák se na druhém albu "Wrong Crowd" opřel více do elektroniky, takže i songy z debutu "Long Way Down" se dočkaly jemně odlišných aranží. Odell tomu přizpůsobil i svoje vystupování, do kterého se snaží dát více výrazu a show. Tu si v některých částech mohl až odpustit, jelikož když nekoordinovaně pobíhal po pódiu zabalený v české vlajce nebo se snažil napopáté doříct nesrozumitelnou historku o tom, jak vám v baru někdo šlápne na nohu, a uvést tak song "Constellations", bylo zjevné, že se před koncertem stihl lehce upravit.

Naštěstí to ale nemělo vliv na hudební stránku, Tom za piánem působil naprosto jistě a ani hlasově absolutně nezklamal. Jeho linky doplňovala skvělá vokalistka a zaplněná hala si společně zpívala snad všechny texty. Navíc na YouTube zřejmě najdete nejméně 17289479124 záznamů z koncertu, jelikož naprostá většina publika, snad jen s výjimkou několika znuděných pánských doprovodů, celý koncert sledovala skrz obrazovku telefonu, jak si můžete všimnout i v přiloženém videu.

V přídavcích Tom Odell opět vytáhl českou vlajku, s publikem si zazpíval hity jako "Another Love" či "Somehow", představil členy kapely a bez odchylky od setlistu koncert ukončil. Tom se stává zaslouženě velkou hvězdu a velké naděje v něj vkládá právě i Elton John, který souběžně s ním koncertoval v O2 areně. Ať už jste tedy sobotní večer strávili na kterékoli z akcí, rozhodně jste nemuseli litovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY