Emma Smetana zve na divoký západ. Ve "Velvet Dress" se kvůli ní strhne přestřelka

24.10.2016 18:38 - David Böhm | foto: facebook interpreta

S druhým klipem ze svého debutového alba "What I've Done" Emma Smetana rozhodně nespěchala, vždyť od zveřejnění "Waiting" uběhlo už deset měsců. A jak naznačuje výsledné hodnocení, tento odstup se neprojevil negativně.

Video k "Velvet Dress", jež čeká tuto sobotu křest v Praze, není totiž jenom artovkou, nýbrž obsahuje i děj. V něm drží padouch Don Benzona nevinnou Princessu Novu jako rukojmí. Plány se mu ale chystá zhatit Juan Dresina... Pro záchranu zpěvačky tak padne nejeden lidský život. Celá zápletka klipu natočeného na kolínských kolejích posloužila Jordanu Haji a Givinaru Kříži jako zkouška režisérským ohněm - jedná se o jejich prvotinu.

Důvody k použití vlakové tematiky byly dva. Jednak je v samotné skladbě vysamplován zvuk jedné dávné lokomotivy, jednak chtěla Emma mít alespoň jeden klip v cestovním pohybu, neboť ten definuje její život. Spolu s estetikou coveru alba (60. léta) se pak bollywoodský western nabízel sám. Aby byl dojem starého bijáku kompletní, přeskočí dokonce místy obraz, což na druhou stranu působí trochu uměle. To ale neplatí o psychedelických efektech, které režisérské duo vytvořilo ručně s pomocí barevných sklíček. Dále nechybí ani ultrarychlá přiblížení obličeje nebo podivné úhly kamer, pro dobové snímky tak typické. Díky nim působí některé záběry až úsměvně. Úplný konec mezi ně ale určitě nepatří - přesvědčte se sami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY