"The Void" je sumarizací jedné éry IAMX

15.10.2016 16:21 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Chris Corner svůj projekt IAMX žene kupředu, znovu nabitá energie po zdravotní pauze přinesla i tvůrčí expanzi, kdy po loňské desce "Metanoia" došlo na dovětek "Everything Is Burning (Metanoia Addendum)". Z něj vybraný song "The Void" je sumarizací celé této přesmyčky, z které jde místy husina, pro samotného Chrise je toto vypsání se osvobozením a zakončením jedné temné éry.

"The Void" má velmi prosté video, které vzniklo prostým sestříháním pasáží z již dříve publikovaných klipů, Corner se tak i obrazově poohlíží zpět a sumarizuje, při tom si je zjevně vědom, že se blíží ono odpíchnutí se z místa, mnohem více nám k tomu prozradil i v tomto rozhovoru.

"Everything Is Burning" (obsahující i remixy k albu "Metanoia") bude představeno i na podzimní koncertní šňůře, která Chrise a jeho bandu zavede do mnoha míst, mezi nimiž nechybí ani Praha, do které se rád vrací. Střihne si rovnou dvoják v Rock Café (6. a 8. listopadu), vstupenky jsou k dostání v klasických předprodejních místech.

"The Void" je nejvýraznějším momentem na již zmíněné "Everything Burning", hypnotizující atmosféra a niterné pocity z ní sálají na maximum. IAMX jsou na nové cestě a onen moment procitnutí se snad nestane ustrnutím, zacyklením na jednom místě. Videoklip se pevně drží zavedeného výraziva a samotný song si pozornost strhává zejména na sebe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY