Bloc Party překvapují další novinkou "Stunt Queen"

22.09.2016 16:12 - Ondřej Kocáb | foto: www.thelineofbestfit.com

Bloc Party za sebou mají hodně plodný rok, který přinesl i pátou řadovku "HYMNS" v již pozměněné sestavě, které stále vládne charismatický Kele Okereke. Nyní pro fanoušky připravili další dáreček v podobě nové skladby "Stunt Queen". Ta se svým elektronickým zvukem navazuje právě na tvorbu z poslední desky. Poprvé se na ní však podíleli i nováčci v sestavě Justin Harris a Louise Bartle. Písnička začala vznikat již během turné po Austrálii, kde Angličané koncertovali začátkem letošního roku.

"Stunt Queen vznikla již na začátku roku, během australského turné. Jde o myšlenku, na které jsme pracovali během zvukových zkoušek, a je to vlastně jeden z vůbec prvních nápadů po příchodu Justina a Louise do skupiny," potvrdil vznik novinky frontman. Dále se vyjádřil i k nadcházejícím plánům kapely, kterou čeká vůbec největší americké vystoupení v celé jejich sedmnáctileté kariéře. "Vystoupení v Hollywood Bowl je významným mezníkem naší kariéry a chtěli jsme to stvrdit novou nahrávkou. Jsme velmi nadšení z tohoto vystoupení a je skvělé, že během jednoho týdne dokážeme vydat nový singl i zahrát náš doposud největší koncert v USA."

Okereke se vyjádřil i k odchodu bývalých členů Gordona Moakse a Matta Tonga. "Nebyla to jedna aféra, spíše několik menších věcí. Řeknu to tak, že někdo bral kokain a někdo byl proti tomu. To je vše, co k tomu řeknu." Bloc Party už chystají velké plány i na příští rok, kdy je 10. února čeká koncert v domácím londýnském Roundhouse.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY