V Malostranské besedě pokřtí debutová alba Barbora Mochowa a duo Kaspar Melichar

14.09.2016 10:23 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Dva objevy letošní tuzemské scény, zpěvačka Barbora Mochowa a folkové duo Kaspar Melichar, propojí křesty svých debutů v jeden koncert konaný 27. září v Malostranské besedě. Oba interprety spojuje mimo jiné i působení v kapele Sinuhet, kde Barbora jako zpěvačka debutovala. Svůj významný podíl v Sinuhetovi měl i Milan Urza, frontman ukončených První hoře a nyní i člen Kaspara Melichara.

Debut "Waiting For The White Raven" Barbory Mochowe je plný melancholického popu, který je na současné české scéně zářivou výjimkou. Album obsahuje působivé skladby jako "Gesualdo", "The Old House" či "The Air Is Electric" plné emocí, které podtrhuje doprovodný smyčcový Kvintesence Quartet. O produkci se postaral Matouš Godík (např. Bratři Orffové, Floex).

Neméně zajímavým zjevením na klubové scéně je i folkové duo Kaspar Melichar, které tvoří dva členové pražské undergroundové legendy První hoře Milan Urza a Robert Rajs. Ti na svém debutu "Velká derniéra" zaujali nevšedním pojetím urban-folku, který sami hudebníci označují jako folk secesní. Podobně jako u Barbory Mochowe jsou základním kamenem jejich hudby emoce a melancholická atmosféra, byť v rozdílných podobách.

Není proto pochyb, že půjde o výjimečný a netradiční večer. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji k zakoupení v síti Ticketstream za 200 Kč. Začátek koncertu je avizovaný na osmou hodinu večerní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY