Martin Harich vydává minialbum "Pátram" a vyjíždí na turné

13.09.2016 08:13 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Martin Harich navazuje novým EP "Pátram" po třech letech na své zatím poslední studiové album "Nech". V mezidobí se připomněl akustickým koncertním albem, účinkováním v anglické talentové soutěži a nyní se objevuje na obrazovkách TV Markíza v pořadu "Tvoja tvár znie povedome". Na podzim se navíc vydá na koncertní turné po patnácti městech České republiky.

Martin Harich - Pátram
© facebook interpreta
"Tato deska musela uzrát, skladby na ní jsem pečlivě a dlouho vybíral i aranžoval: Představují moji životní pouť za poslední dva roky," říká Harich. Několik posledních skladeb nazpíval v anglickém jazyce, nyní se vrací ke své mateřštině. Z pěti písní jsou dvě ("Pátram" a "Kam sa to podelo") úplnými novinkami, ostatní vyšly pouze v elektronické podobě.

Fotka z přebalu připomíná Harichovu pouť do Santiaga De Compostella. Sedm set kilometrů ušel zpěvák pěšky o samotě a měl tak spoustu času přemýšlet o novém hudebním materiálu a samozřejmě zdaleka nejen o něm. Zajímavostí je skladba "Tichý večer", která je zhudebněným textem padlého povstaleckého básníka Marcela Herza.

Podzimní turné absolvuje Martin Harich společně s Pavlem Calltou a Jakubem Děkanem. Startuje 19. října v Plzni. Ostatní zastávky naleznou zájemci na webových stránkách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY