Tom Chaplin, zpěvák Keane, se vrací s klipem "Hardened Heart"

23.08.2016 11:41 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Těsně před tím, než v roce 2013 britská kapela Keane uzavřela svou existenci, jsme měli možnost vidět a slyšet ji v pražské Lucerně. Po posledním studiovém albu "Strangeland" a výběru hitů "The Best Of Keane" fanoušci čekali, zda a kdy se zpěvák Tom Chaplin vydá na sólovou dráhu.

Ten okamžik je zde - první Chaplinovo samostatné album se jmenuje "The Wave" a očekávejme jej 14. října 2016. Vznik desky nebyl vůbec jednoduchý i kvůli osobním problémům, do kterých Chaplin opět zabředl. Opakovaný návrat k závislosti, boj s ní a znovuzrození zřejmě budou velkými tématy alba. Kolekci jedenácti nahrávek předznamenává první singl a videoklip k němu. Volba padla na píseň "Hardened Heart".

Soudě podle "Hardened Heart", Tom zůstal zpěvákem melancholických melodií. Stále disponuje andělským hlasem, v jednoduchém, ale krásně nasnímaném klipu vystupuje jen on jako poutník. Píseň, opět prodchnuta jakýmsi smutkem typickým pro tvorbu Keane, pojednává o zpěvákově zatvrzelém srdci a o tom, jak ubližoval svým blízkým.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY