Placebo budou na podzim rekapitulovat, nový singl představí ještě v srpnu

15.08.2016 11:03 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Kapela Placebo v letošním roce slaví dvacet let od vydání své debutové desky, a tak kromě velkého výročního turné bude slavit i výběrovkou, ke které přidá i novou píseň.

Retrospektivní kompilace bude čítat na dvou discích šestatřicet písní a v obchodech bude k mání od 7. října pod názvem "A Place For Us To Dream". Kromě více či méně známých písní, mezi kterými nebudou chybět hity "Nancy Boy", "Every You Every Me", "Pure Morning", "The Bitter End" nebo "Too Many Friends", výběr nabídne i zbrusu nový song "Jesus' Son", jež kapela veřejnosti představí již 19. srpna.

Placebo - A Place For Us To Dream
© facebook interpreta
Zmiňované best of bude k mání digitálně, na dvou CD, ale potěšeni jistě budou i fanoušci vinylů. Ty kapela nachystala hned ve dvou provedeních - první verze je růžová, druhá klasicky černá. Ani jednu z nich ale neseženete v obchodech, v prodeji jsou pouze v oficiálním internetovém shopu kapely. Limitovaná růžová verze, která byla navíc kapelou vlastnoručně podepsána, byla během krátké chvíle vyprodána, černá verze vinylů je ještě stále k mání.

Dodejme, že kapela si dala práci i vizuálem. Fyzické nosiče totiž doplní i speciální čtyřiadvacetistránková kniha s doposud nikdy nezveřejněnými fotografiemi z posledních dvaceti let, které pro její účely ze svých osobních archívů vybrali Brian Molko a Stefan Olsdal.

A aby toho fandové Placebo neměli v následujících týdnech málo, mohou se těšit ještě na speciální 12'' EPčko. To vyjde pod názvem "Life's What You Make It" taktéž sedmý říjnový den, bude mít opět dvě verze (zelenou a černou barvu) a nabídne šest doposud nevydaných písní. Mezi nimi nebude chybět nejen nový singl "Jesus' Son", ale například i coververze hitu "Life's What You Make It" původně od Talk Talk či dvě živé verze skladby "Twenty Years", které byly zaznamenány na koncertech v Rusku a Francii. Celé EP produkoval Adam Noble, který má na svém kontě spolupráci s Red Hot Chili Peppers nebo dEUS a stál například i u zrodu poslední desky "Loud Like Love".

Připomeňme, že kapela Placebo se již v říjnu vydá na velké turné, během kterého se vrátí i do České republiky. Ve Fórum Karlín zahraje již 8. listopadu, a pokud ještě nemáte lístky, měli byste si rozhodně s jejich koupí pospíšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY